Един от най-успешните български футболисти Мартин Петров ще бъде специален

...
Един от най-успешните български футболисти Мартин Петров ще бъде специален
Коментари Харесай

Мартин Петров ще награди децата на турнир в Огняново

Един от най-успешните български футболисти Мартин Петров ще бъде специфичен посетител на Възпоменателния шампионат за деца, който ще се организира на 17-и юни на стадиона в село Огняново (община Гърмен), оповестиха уредниците.

Крилото на Манчестър Сити, Атлетико (Мадрид) и Волфсбург ще даде началния сигнал на мачовете, а по-късно и ще връчи премиите на спечелилите, както и самостоятелните призове.

Турнирът се провежда за първи път и е в памет на 15-годишният локален гений Иван Бумбаров, отишъл си без време от този свят след тежка битка с левкемията. Мачовете ще се играят по разпоредбите на футбол-7 и в него ще вземат участие тимовете от обитаемоте места в района село Гърмен, село Рибново, село Корница, село Лъжница, Абланица, град Хаджидимово, Вълкосел, както и домакините от ФК Левски (Огняново). Отборите ще бъдат селектирани от момчета от 8-и и 9-и клас.

Турнирът ще се организира в границите на един ден, като стадионът в намиращото се покрай Гоце Делчев село Огняново ще бъде разграничен на два по-малки терена, където редом ще се играят мачове. Заедно с Мартин Петров е поканен и Борис Станков, който е част от екипа на кандидат-президента на БФС Димитър Бербатов. Амбициите на хората, които се занимават с шампионата е, той да се трансформира в годишно съревнование, а географията да се добавя и от други тимове, с опция за присъединяване и на водещи школи.

" Благодарни сме на Мартин Петров, че ще почете нашия шампионат и децата от този завършек на България. За нас ще бъде наслаждение и чест той да извърши първия начален удар, а след края на мача да си поговори с децата и да раздаде подписи ", разясниха още уредниците.

Мачовете ще бъдат чудесна опция за дребните футболисти от такива обитаеми места да натрупат повече игрова процедура, поради късия календар, който имат през годината, а също по този начин и да си основат нови другарства.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР