Един от най-талантливите млади български биатлонисти Благой Тодев може да

...
Един от най-талантливите млади български биатлонисти Благой Тодев може да
Коментари Харесай

Травма вади Благой Тодев от сезон 2023/24 в Световната купа по биатлон?

Един от най-талантливите млади български биатлонисти Благой Тодев може да пропусне целия сезон 2023/24 в Световната купа поради контузия, разкри ръководителят на БФ Биатлон Атанас Фурнаджиев по време на.

По думи на Фурнаджиев Тодев е получил втора поредна травма и сега минава медицинския прегледи, с цел да се откри какво е положението му.

" При Благой нещата не стоят добре за момента. Той получи травма, която е втора поредна. Преди няколко месеца той имаше конфликт с различен играч на Държавното състезание, а в този момент във фитнеса се е контузил самичък. В момента той е на медицински прегледи и присъединяване му в Световната купа е под въпрос ", изясни ръководителят на родната централа.

С оглед неналичието на Благой Фурнаджиев разгласи, че в мъжкия тим още веднъж ще се разчита главно на опитния 36-годишен Владимир Илиев, до момента в който при дамите тежестта ще падне върху младите състезателки, защото Милена Тодорова е навън поради майчинство.

Бившият вицепрезидент на Българския футболен съюз (БФС) направи и преглед на своята първа година като началник на родната централа по биатлон.

" Преди една година поех федерацията. С сътрудниците от Управителния съвет работихме неуморно, с цел да реализираме това, което виждате през днешния ден. Условията бяха извънредно тежки, когато поех федерация, само че успяхме да осигурим финансиране, места за подготовка на нашите състезатели и всичко належащо. Включително сега имаме и доктор на националния тим, какъвто досега нямаше. Вече имаме много млади момчета и девойки, които имат огромен капацитет за развиване, само че е нужна още работа и непримиримост от тяхна страна, с цел да могат да надградят постигнатото ", съобщи Фурнаджиев.

" Биатлонът е спорт, в който би трябвало да се тренира всеки ден. Пропуснатото доста мъчно може да се навакса. Спортът е извънредно тежък, с доста мощни тренировки, с тичане по над 50 километра дневно. Необходим е доста огромен труд, с цел да се задържат резултатите. Полагаме всички старания това да се случи. С младите работим и с психолог, с цел да може да се усъвършенства тяхното съревнование. Надявам се резултатите да продължат да бъдат такива, тъй като за първи път България е преди всичко отборно по медали на международно състезание, въпреки и лятно ", добави той.

Накрая ръководителят на БФ Биатлон приказва още и за връзките на родната централа с Министерството на младежта и спорта (ММС).

" Един от предходните министри беше решил да банкрутира федерация. При нужен бюджет от 2,5 - 3 милиона лв. за подготовка, бюджетът на федерацията беше 650 хиляди лв.. Със настоящия министър работим добре. Той беше тук и удостои с внимание федерация. Имаме финансиране от ММС, за което сме признателни, както и на спонсорите, които успяхме да притеглим. Пари постоянно се намират мъчно, само че с персонални контакти и познанства осигурихме средствата. Благодаря на тези компании, които поддържаха биатлона и персонално мен като президент. Нашите цели са да надграждаме това, което сме постигнали и да вървим напред. Имахме и златни медали, и сребърни и бронзови при младежите и се надявам, че тези триумфи ще могат да се пренесат и при мъжете и при дамите. Но ще трябват още година-две, до момента в който израснат тези момчета и девойки ", изясни Атанас Фурнаджиев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР