Един от най-старите съществуващи турнири в тениса – ASB Classic,

...
Един от най-старите съществуващи турнири в тениса – ASB Classic,
Коментари Харесай

Турнирът в Оукланд се завръща в календара през 2023 г.


Един от най-старите съществуващи шампионати в тениса – ASB Classic, ще се завърне в календара от идващия сезон. Това съобщи турнирният шеф Никола Ламперин на специфична конференция по-рано през днешния ден. Следващото издание на конкуренцията, която през последните две години не се състоя поради пандемията от Covid-19, ще се организира от 2 до 14 януари 2023 година

„Турнирът има дългогодишни обичаи, на които можем да се оповаваме, само че поради световната конюнктура сега не можем да действаме по досегашния начин“ – сподели Ламперин. Французинът, който бе състезателен сътрудник в продължение на съвсем две десетилетия, а по-късно оглавяваше организацията на ATP 250 шампионата в Умаг, встъпи в служба като шеф на ASB Classic на 1 януари и идното издание на шампионата ще бъде дебютно за него на новата му позиция.

„Януари и феврураи обичайно са мощни месеца за туризма в Нова Зеландия, въпреки новогодишният интервал да е много претрупан. Хората обичат плажовете и морето, а в множеството места по света сходни почивки са невъзможни по това време на годината. Именно това е една от аргументите шампионатът да е толкоз сполучлив освен от спортна, само че и от маркетингова и финансова гледна точка“ – добави Ламперин.

Французинът показа, че чака доста от звездите на тениса да вземат присъединяване в идната конкуренция в Оукланд.

„Разговарях с някои сътрудници и играчи, като всички обявиха, че доста харесват шампионата и биха желали да дойдат да играят тук. При нас кортът постоянно е цялостен, което не се случва на много други шампионати. В момента имаме една доста солидна основа, върху която можем да градим“.

Първото издание на шампионата в Оукланд датира от 1956 година Настоящите първенци са Юго Умбер и Серина Уилямс.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР