Един от най-старите модели в настоящата гама на Ford –

...
Един от най-старите модели в настоящата гама на Ford –
Коментари Харесай

Ford спира производството на Focus

Един от най-старите модели в актуалната гама на Ford – Focus ще завърши своето битие през 2025 година. Това бе оповестено по-рано през днешния ден от шефа на компанията за Европа, който разкри малко повече за решението. По-рано този месец от Ford фрапантно понижиха производството на Focus заради намаляващия интерес към него. Именно това води и до решението на Ford да продаде завода в град Саарлуис, евентуално на някоя от другите автомобилни компании.



Припомняме, че единствено преди няколко месеца четвъртото потомство на Ford Focus получи фейслифт, който наподобява ще е и финален за модела или най-малко що се отнася до европейския пазар. Конкурентът на Golf е и в сложна обстановка, обвързвана с неналичието на съставни елементи за производството му, което води и до извънредно дълго очакване за хечбека. Един от проблемите е обвързван с инфотеймънт системата SYNC4.



В момента във фабриката Ford в Саарлуис работят към 4600 индивида, огромна част от които ще изгубят своята работа. От Ford разкриха, че производството на електрически автомобили изисква по-малко работна ръка в сравнение с това на стандартните коли, което също може да бъде маркирано като причина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР