Един от най-старите диви лъвове в Кения, наречен Лункиито, е

...
Един от най-старите диви лъвове в Кения, наречен Лункиито, е
Коментари Харесай

Пастири убиха най-стария лъв в Кения

Един от най-старите диви лъвове в Кения, наименуван Лункиито, е бил погубен от пастири, съобщи АП. Властите в Найроби показаха угриженост, защото в събота още шест лъва са били убити с копия в друго село, с което броят на убитите единствено през предходната седмица е достигнал 10.
Прочетете още
Мъжкият лъв, наименуван Лункиито, е бил на 19 години и е разказан като " безсилен " от представителя на Кенийската работа за дивата природа Пол Джинаро. Служителят изясни, че в четвъртък вечерта лъвът се е скитал край едно село в националния парк Амбосели в търсене на храна.

Други шест лъва от същия народен парк са били прободени с копия от пастири, откакто са умъртвили 11 кози в региона на Мбирикани, окръг Каджиадо. С тези смъртни случаи броят на лъвовете, убити от пастири през предходната седмица, доближи 10 в границите на ескалиралия спор сред хората и дивите животни, който тревожи управляващите.

Министърката на туризма и дивата природа Пенина Малонза се срещна с локалните поданици в региона на Мбирикани в неделя и ги прикани да не се атакуват с копия към скитащите лъвове, а да се извърнат към службата за отбрана на дивата природа.

Правителството и природозащитните организации имат стратегия за обезщетение на животновъди, чийто добитък е погубен от диви животни.

Пастирите обаче са станали по-агресивни, откакто са изгубили доста добитък вследствие на сушата, която е определяна като най-тежката от десетилетия в района на Източна Африка.

Крейг Милър от природозащитната фондация " Биг лайф " сподели, че убийството на Лункиито е " злополучно ", защото той е бил най-възрастният лъв в националния парк Амбосели.

Според природозащитниците дивите лъвове рядко живеят повече от 15 години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР