Един от най-смъртоносните снайперисти в света е пристигнал Украйна, за

...
Един от най-смъртоносните снайперисти в света е пристигнал Украйна, за
Коментари Харесай

Смъртоносният Уали! Канадски снайперист на фронта, бие се за Украйна

Един от най-смъртоносните снайперисти в света е дошъл Украйна, с цел да води война против Русия.

Мъжът, който живее в Канада, е оставил фамилията си, с цел да се включи в опълчването на съветската инвазия. Неговият прякор е Уали, а бойния му опит включва и борби против Ислямска страна.

Той взел участие като снайперист за Военните сили на Канада от 2009 година и се е сражавал в частите на 22-ри Кралски канадски полк, който е бил позициониран в Афганистан, Сирия и Ирак.

През юни 2017 година се прочува като съумява да нанесе смъртоносно попадение на терорист на отдалеченост от цели 3,5 километра.

" Искам да оказа помощ, толкоз е просто ", стимулира Уали мотивацията, с която излиза на бойното поле в Украйна.

" Трябва да оказа помощ, тъй като хората са бомбардирани, тъй като желаят да бъдат европейци, а не руснаци ", добавя той.



С Уали се свързва прочут, който е включен в неутралните комвои с филантропична помощ, които от месеци доставят храна в Донбас. Именно той притегля ветерана за идеята на украинските сили.

" Каза ми, че им би трябвало снайперист. Почувствах се като пожарникар, който чува алармата. Трябваше да отида ", споделя канадският боец, представен от Mirror.

Той изоставя жена и дете, което за пръв път ще чества рождения си ден без своя татко.

" Знам, че това е извънредно, само че когато видя фотоси от заличаванията в Украйна, имам възприятието, че там виждам и моя наследник, който е в заплаха и страда ", аргументира се Уали.

Съпругата на ветерана схваща идеята му и му разрешава да замине, само че пред медиите желае да резервира анонимността си.

Тя споделя, че е знаела, че в случай че спре съпрута си " е щяла да го постави в затвор ".

Освен Уали още трима канадси бойци са отпътували за Украйна, като споделят, че са били посрещнати извънредно добросърдечно.

" Хората бяха извънредно щастливи да ни видят, като че ли бяхме другари ", добавя той.

Уали изминава пътя на украинските бежанци наопаки. Минал през Полша, с цел да влезе в страната, която през днешния ден бива опустошавана от военните дейности.

Президентът Володим Зеленски регламентира статута на задграничните доброволци, които желаят да се включат във войната, а искащите са десетки хиляди.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР