Един от най-силните клубове на Балканския полуостров - Динамо Загреб

...
Един от най-силните клубове на Балканския полуостров - Динамо Загреб
Коментари Харесай

Динамо Загреб - треньорът влиза в затвора

Един от най-силните клубове на Балканския полуостров - Динамо Загреб беше разтресен от решението на Върховния съд на страната. Треньорът и състезателен шеф на хърватския гранд Зоран Мамич ще влезе в пандиза за финансови измами и отклонение на парични потоци.

Той получи присъда от 4 години и 8 месеца. Първоначално Мамич беше наказан на 4 години и 11 месеца. Очаква се единствено съдията да впише публично присъдата в регистрите и 49-годишният треньор ще се озове зад решетките. Според законодателството на Хърватия, наказани нямат право да работят като треньори и шефове в спортни клубове.

Затова Зоран Мамич неотложно подаде оставка. Динамо Загреб реагира незабавно и назначи негов заместител. Това е досегашният помощник-треньор Дамир Кързнар, който ще дебютира на следващия ден в 19:55 часа в домакинския мач против Тотнъм. " Шпорите " завоюваха първия мач с 2:0.

По-големият брат на Зоран Мамич – Здравко също ще влезе в пандиза. Бившият притежател на Динамо Загреб получи удостоверение на присъдата си от 6,5 години за заграбване на към 15 милиона евро.

Бившият шеф на клуба Дамир Върбанович пък беше наказан на 3,5 година Срещу него бяха повдигнати обвинявания за укриване на налози в размер на към 1,5 милиона евро, както и измами в размер на към 15 милиона евро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР