Един от най-силните играчи на Ливърпул през изминалия сезон Садио

...
Един от най-силните играчи на Ливърпул през изминалия сезон Садио
Коментари Харесай

Мане разказа как можеше никога да не стигне до Ливърпул

Един от най-силните играчи на Ливърпул през миналия сезон Садио Мане разкри, че по-рано в кариерата си е бил на кръстопът, поради който е съществувал вид в никакъв случай да не стигне до „ Анфийлд”.

Сенегалецът подписа с „ червените” през 2016 година, когато те заплатиха на Саутхемптън 34 милиона паунда. Оттогава до момента той подобряваше представянето си във всеки сезон в Ливърпул, като през миналата акция 2018/2019 триумфът с купата от Шампионската лига беше съпроводен от персонален голов връх за нападателя – 26 попадения във всички шампионати. Общо за мърсисайдци 27-годишният Мане има 123 мача и 59 гола.

Нищо обаче можеше да не е същото за него, в случай че през 2014-а той беше взел друго решение вместо прехвърлянето в Саутхемптън. Всъщност в този момент Мане разреши да разкрие, че не е бил необикновен последовател на концепцията да заиграе за „ светците”.

„ Трансферът ми от Залцбург в Саутхемптън беше сложен и доста комплициран. Ще ви кажа истината. Саутхемптън е доста добър клуб, само че не желаех да отивам там. Нещата бяха в действителност заплетени”, описа един от тримата голмайстори на Висшата лига за предходната акция.

„ Целта ми по това време беше да мина в Борусия Дортмунд, тъй като Юрген Клоп ме искаше. Залцбург обаче бяха постигнали сделка със Спартак Москва. Те доста желаеха да ме продадат в Русия, с цел да изкарат най-вече пари.”

Садио Мане: Бях доста покрай Манчестър Юнайтед

„ Дортмунд беше подготвен да заплати 12 милиона евро. Аз споделих, че не желая да играя в Русия. Мечтата ми постоянно е била да се подвизавам в най-силните шампионати.”

„ Историята сътвори проблеми сред мен и клуба. Пропуснах един мач, а Залцбург беше отстранен от Шампионската лига. Оттам започнаха да настояват, че виновността е моя. Отказаха предлагането на Дортмунд, а аз нямаше да отида в Москва. Тогава на хоризонта излезе Саутхемптън.”

„ Реално нямах необикновен избор, тъй че отидох в Саутхемптън. Не можех да остана в Залцбург, нямаше по какъв начин да ида в Дортмунд или Москва, по тази причина подписах с тях.”

Впоследствие Ливърпул сбъдна фантазията на сенегалеца да работи дружно с Клоп и сега той е повече от благополучен. „ Клоп в действителност е специфичен треньор. Той разполага с доста качества и отличителни характерности, само че това, което в действителност ме порази, е какъв брой в действителност, в действителност добър човек е той отвън футболния терен”, съобщи Мане.

„ Неговата човечност ме докосна, това е нещо в действителност рядко в света на футбола. Особено в света на футбола. Той е треньор, който обича играчите си, постоянно е на линия за тях. В същото време им дава отговорности. Ние, футболистите сме подготвени да създадем всичко за него! Ще дадем всичко за него на терена, без значение дали става дума за подготовка или мач. Той е мениджърът, който ще те накара да тръгнеш на война”, добави Мане.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР