Един от най-сериозните проблеми в областта на човешките ресурси в

...
Един от най-сериозните проблеми в областта на човешките ресурси в
Коментари Харесай

Дронове погват работохолиците

Един от най-сериозните проблеми в региона на човешките запаси в Япония е пренатоварването на чиновниците. В страната на Изгряващото слънце даже има дума, която значи гибел породена от прекалено много часове работа – „ кароши”. Преди няколко месеца страната провежда акция на „ загасване на лампите”. Точно в края на работния ден пространствата на държавните институции потъваха в мрак и по този метод подканваха чиновниците да си потеглят.

Проблемът обаче е доста по-голям в частната сфера. Фирмите също подхващат редица ограничения за ограничение броя на изключителните часове на своите чиновници. Най-новото, което са измислили, е работохолиците да бъдат гонени от работните им места с дронове. Те ще кръжат в края на работния ден към чиновниците от компанията „ Тайсей”. „ Ти френд” ще се нареждат над главите на служащите и ще пускат шотландската мелодия Auld Lang Syne, която в Япония се асоциира с края на работния ден.

Дроновете вид „ Ти френд” ще работят в самостоятелен режим и ще бъдат пуснати в продажба през април 2018 година Тъй като цената им е висока, компаниите ще могат и да ги наемат против 440 USD на месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР