Един от най-рисковите райони в момента у нас е Черноморието,

...
Един от най-рисковите райони в момента у нас е Черноморието,
Коментари Харесай

Лятна вълна: Черноморието е рисков район за COVID-19


Един от най-рисковите региони сега у нас е Черноморието, където туристическият сезон към този момент е в разгара си. Какви са данните за Бургаска и Варненска област?

От здравните инспекции в Бургас и Варна регистрират повишение на заболяемостта в последните дни и седмици. 13 души са настанени в Инфекциозното поделение на бургаската болница с ковид, най-малкият пациент е бебе на 8 месеца. В реанимацията, с затруднение, е жена на 77 години, която по-късно е потърсила лекарска помощ.

Във Варна в болница са 37 души в неусложнено положение, съвсем всички са възрастни хора с доста болести.

На този декор, здравните управляващи регистрират лек растеж във имунизирането.

В Созопол, където сезонът е в разгара си, аптекари регистрират нараснало търсене на медикаменти за лекуване на ковид и антигенни проби.

„ До преди 2 седмици тестванията бяха спрели да се продават, което беше добър знак. Но, за жалост от няколко дни безусловно към 10 теста дневно отпътуват “, споделя аптекарят Делян Спиров.

„ Хората са най-вече курортисти и последната им задача е да дойдат да се тестват за Коронавирус. Трябва да падне, с цел да отидем и да го намерим. Хората си гледат просто удоволствието “, споделя доктор Валентин Дилов от Спешния център в Созопол.

Местната власт следи ситуацията и е в подготвеност да свика спешен щаб, в случай че случаите се покачат фрапантно.

„ Непознати хора на едно място за по десетина дни - това основава и крие огромни опасности. Имаме безусловно всичко належащо да стартираме стерилизация, каквато правихме и в предишните интервали, в това число и измиване и дезинфекциране на улиците, обществените места “, съобщи зам.-кметът на Созопол Румен Кисьов.

14 души с ковид се лекуват в бургаската болница, само че единствено един е в по-тежко положение. Медици означават, че болестта протича леко.

„ Има нараснал интерес към имунизациите. Общо-взето хората са обезпокоени от покачвания брой на заболелите в последните дни “, изяснява доктор Мирослава Киселкова от РЗИ Бургас.

Най-често хората си поставят втора бустерна доза, само че има и такива, които се ваксинират за първи път.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР