Един от най-противоречивите предпазни елементи във Формула 1 спаси човешки

...
Един от най-противоречивите предпазни елементи във Формула 1 спаси човешки
Коментари Харесай

Ореолът, който спаси живот във Формула 1

Един от най-противоречивите защитни детайли във Формула 1 избави човешки живот. Пилотът на " Заубер " Шарл Льоклер оцеля с помощта на по този начин наречения ореол - титаниев пръстен, който пази главата на водача от летящи парчета.

Монегаскът се озова в страховита злополука още в първия завой на белгийската писта " Спа " в неделя. Той бе връхлетян от болидът на Фернандо Алонсо, запратен във въздуха от този на Нико Хюлкенберг. Машината мина на сантиметри над главата на 20-годишния Шарл.

Белезите по ореола са недвусмислено доказателство какво можеше да се случи, в случай че толкоз обсъжданата защитна мярка не бе станала наложителна преди началото на сезона. Това се вижда и на видео и фотоси, оповестени на формалния акаунт на Формула 1 в " Туитър ".

Парадоксално, само че самият Льоклер бе измежду най-яростните критици на ореола. След случая обаче водачът радикално промени мнението си. " Трябва да призная, че съм доста благополучен, че този подробност бе над главата ми. Усетих конфликта в цялостната му мощ, а когато виждам фрагментите, очевидно съм извадил голям шанс ".

WOW #BelgianGP #F1 @Charles_Leclerc pic.twitter.com/GOy3Jfszhd
— Formula 1 (@F1) August 27, 2018

Ореолът бе подложен на критика от състезатели и инженери по две аргументи. Първо - поради хипотетично ограничение на видимостта. Второ - поради обстоятелството, че в известна степен загрозява болида и наподобява неуместно по отношение на аеродинамичния дизайн.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР