Един от най-прочутите мобилни телефони в историята навърши 20 години.

...
Един от най-прочутите мобилни телефони в историята навърши 20 години.
Коментари Харесай

Nokia 3310 стана на 20 години

Един от най-прочутите мобилни телефони в историята навърши 20 години. Android Authority напомня някои любопитни обстоятелства за Nokia 3310, която се от дълго време се е трансформирала в нарицателно за функционалност и издръжливост.

Nokia е финландска марка, само че 3310 е създаден в Дания. Освен в родината си моделът се създава и в Унгария. Съществуват няколко модификации, в това число с опция за разглеждане на WAP-уебстраници, анимирани скрийнсейвъри и уголемен лист с контакти.

С излизането на Nokia 3310 става доста известно общуването с SMS-и. Собствениците на телефона могат да разменят между тях текстови известия с дължина до 459 признака.

До навлизането на смарт телефоните остават доста години, само че 3310 разполага с някои функционалности от бъдещето. Услугата FriendsTalk, да вземем за пример, разрешава провеждането на чатове за другарство в действително време.

Най-известната Nokia се продава с четири авансово конфигурирани игри, измежду които Snake II. Предлагат се още Space Impact, Bantumi и Pairs II. " Змията " и до момента остава една от най-популярните игри, а актуалните " нокии " я получават в осъвременен тип.

Днес може да се трансформира екранната картинка на всеки смарт телефон и да се купи неповторим калъф. За Nokia 3310 е налична системата Xpress-On, която разрешава на притежателя да трансформира капачетата на устройството по личен усет.

Финландия избира дребосъче в сауна, металист и телефон Nokia за свои национални емоджита. На езика емоджи Nokia 3310 се назовава unbreakable ( " нерушим " ).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР