Един от най-посещаваните древни паметници в света - Акрополът в

...
Един от най-посещаваните древни паметници в света - Акрополът в
Коментари Харесай

Акрополът стартира частни обиколки на цена от 5000 евро

Един от най-посещаваните антични монументи в света - Акрополът в Атина, започва частни обиколки на цена от 5000 евро отвън формалното работно време.

Тези частни обиколки, непокътнати за групи до пет души, които провокираха дискусия при първото им оповестяване, стартират в 7:00 ч. сутринта или могат да се организират вечер след 20:00 ч.

" Тази извънредна услуга е налична единствено за четири групи от най-много пет души по едно и също време и може да включва персонален гид ", в случай че клиентите желаят това, съгласно уеб страницата на Hellenic Heritage, който показва обиколките под името " The Acropolis experience ".

Първата частна обиколка се е състояла на 29 юни след формалното закриване. Днес на уеб страницата на гръцкото културно завещание беше допустимо да се резервира частна обиколка без лидер от 12 юли.

След това тези частни обиколки ще се организират във вторник, петък и събота и имат за цел да разрешат на посетителите да избягат от тълпите, които всеки ден изкачват " Свещената канара " в историческия център на Атина.

Обявени предходната година, тези частни обиколки на Партенона и другите съкровища на Акропола в началото трябваше да започват на 1 април, само че най-после Министерството на културата заяви, че стартът е отсрочен. Съюзът на охранителите на гръцките археологически обекти съобщи, че се опълчва на " метода, по който се провеждат тези частни обиколки без тяхно присъединяване.

Акрополът в Атина, обект на международното културно завещание на ЮНЕСКО, издигнат през V в. пр.н.е., притегля от ден на ден гости, основно вследствие на качването на туристи на круизни кораби.

Миналата година той означи рекорден брой гости - съвсем четири милиона, което е нарастване с повече от 31 % за една година, дотам, че Националната организация за археологически запаси (ODAP) трябваше да вкара часови шпации, с цел да спре потока.

Акрополът е отворен за гости всеки ден от 8:00 до 20:00 ч. Обикновеният вход коства 20 евро, а за другите антични обекти - 30 евро.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР