Един от най-популярните карикатуристи на планетата - шведът Ларс Вилкс,

...
Един от най-популярните карикатуристи на планетата - шведът Ларс Вилкс,
Коментари Харесай

Пазеният като US президент карикатурист, който нарисува пророка Мохамед като куче, загина под гумите на камион

Един от най-популярните карикатурист и на планетата - шведът Ларс Вилкс, който стана прочут с подигравка, изобразяваща пророка Мохамед като куче, почина в злополука, оповестиха международните организации.

Според известие на шведската полиция към момента не са ясни събитията към злополуката, само че към този момент няма данни, че тя е провокирана преднамерено.

Според известията актьорът е бил придружаван от служители на реда и е пътувал в кола, която се е сблъскала с камион. Загинали са и двама от служителите на реда, които са част от непрекъснатата защита на карикатурист а.

75-годишният Ларс Вилкс беше под полицейска отбрана през последните години от живота си поради смъртни закани. Той стартира да ги получава откакто през 2007 година беше оповестена негова подигравка, която изобразява пророка Мохамед като куче с глава на човек.

Карикатурата провокира остри реакции от редица мюсюлмански страни. Терористичната формация Ал Кайда разгласи премия от 100 000 $ за главата му. През 2015 година той взе участие в събитие, отдадено на свободата на словото в Копенхаген, което беше нападнато от стрелец. При нападението беше погубен човек.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР