Един от най-популярните инвеститори и създател на най-големия финансов фонд

...
Един от най-популярните инвеститори и създател на най-големия финансов фонд
Коментари Харесай

Изкуственият интелект може да съкрати работната седмица до 3 часа

Един от най-популярните вложители и основател на най-големия финансов фонд в света Рей Далио разсъждава какви биха били резултатите от изкуствения разсъдък и огромните езикови модели. Единственото позитивно нещо съгласно него е въвеждане на тричасова работна седмица, в случай че на световно политическо ниво се реализира консенсус, че всяка една област, в която изкуственият разсъдък навлезе и касае пазара на труда и бъдещето на специалностите, да има човешки контрол. Това сподели футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето " на Радио " Фокус " с водещ Ива Дойчинова. 

" Ако се реализира консенсус за такава формула, можем неведнъж да увеличим успеваемостта на работния развой на всички места и в същото време да запазим човешките работни места ", съобщи тя.  

Рей Далио обаче е по-скоро черноглед, тъй като показва, че огромните проблеми пред човечеството са тези, свързани с климата и с повишаването на дълга и даже да се реализира този консенсус за взаимоотношение и синергия сред хора и изкуствен интелект, неравенствата ще бъдат увеличени и пропастта сред небогати и богати ще се усилва, добави Мариана Тодорова. " Далио има поради тъкмо това – че огромните компании са толкоз мощни и мощни, че безусловно диктуват трендове. Видяхме по какъв начин Сам Алтман и Илън Мъск иззеха самодейността за всевъзможен вид правни регулации и опцията да се намесват в процеса и точно това, че те дирижират монополизира огромна част от областите ", уточни футурологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР