Eдин от най-популярните геймъри в България Константин NoThx Кънев говори

...
Eдин от най-популярните геймъри в България Константин NoThx Кънев говори
Коментари Харесай

Интересната история на един от най-популярните български геймъри

Eдин от най-популярните геймъри в България Константин " NoThx " Кънев приказва пред Sportal.bg . Той описа своята история и обърна особено внимание на всичко най-интересно в електронните спортове у нас.
- Здравей, ти си един от най-популярните хора, които се занимават с гейминг у нас. Разкажи ни за усещанията ти от родната гейминг сцена.
- Родната гейминг сцена се развива непрекъснато, било то в света на електронните спортове или в чисто и просто casual gaming-a, всичко пораства във всяка една минута. От позиция на професионалните ни играчи, сякаш от 2000 до 2005-а имахме супер мощно потомство, по-късно прескочихме едно, само че по-късно от 2015-а насам имаме звезди в международен мащаб и те всяка година се усилват. Смятам, че нещата се развиват доста добре и мощно се надявам събитията и шампионатите, които сме организирали през годините с сътрудниците ми от GplayTV, също да носят своят принос към това развиване.

- Преди няколко седмици публично разгласи, че ще се занимаваш единствено с това, което обичаш, а точно гейминг. Трудно ли взе това решение и вярваш ли, че човек в България може да се устоя от това?
- Решението не беше по никакъв начин елементарно, обмислях го много дълго време. Свикнал съм откогато приключих учебно заведение, а и отпреди това да работя. Когато започнах да строя кариера, опцията да се издържаш от гейминг в България беше немислима и по тази причина взех решение да избера кариерата. С годините обаче осъзнавах, че човек би трябвало да прави това, което обича и това, което му носи същинско наслаждение и удволетворение. Последната стъпка пристигна във времената на пандемията. Работих си от у дома и осъзнавах по какъв начин бързам да си свърша работата, с цел да се отдам на нещата, които обичам. Тогава и взех решение да взема това решение. Изключително признателен съм и на някогашните ми сътрудници и на шефа ми, с които работих 11 години. Благодарение на работата ми съм добил извънредно доста опит и имах опцията да си основа един капитал, който действително да влагам в себе си, освобождавайки се от ежедневната работа и отдавайки се на нещата, които ме вършат същински благополучен. Не съм оставил работата обаче напълно настрани, работих в най-голямата верига от първокласни хотели на нашето черноморие, като направлявах финансите и бюджетите на холдинга. Сега работя като финансов управител в бизнеса на моята избраница. Те развиват верига магазини и уебсайт за продажба на аниме фигурки, фигурки от света на игрите, манга, плюшени играчки, бордови игри, игри с карти вид YuGiOh, Dragonball и доста други неща от този вид. Удоволствие е да виждам по какъв начин един подобен бизнес се развива още веднъж от една концепция за занимание и за мен е чест да бъда част от млад и деятелен екип.

- Разкажи ни малко повече за теб, по какъв начин се възпламени игрите и по кое време взе решението да станеш стриймър и ютубър?
- Фен съм на игрите от дребен, като навлизах в тийнеджърските години сме играли на аркадни и телевизионни игри, след това се появиха времената на компютърните игри и компютърните клубове. Там се роди моята обич към StarCraft, която и до ден сегашен е моята обичана игра. Предвид компликациите с интернета през тези години, с другари си бяхме построили мрежа сред блоковете и играехме непрекъснато. Бях извънредно разпален и желаех да стана доста добър, само че останах единствено с желанието, просто през годините обичах да играя игри. С излизането на WarCraft също доста се зарибих още веднъж по професионалната сцена, за първата година от излизането на играта световнен първенец стана българин – легендата Здравко Георгиев (SK.Insomnia), който тогава гледах като провидение, а през днешния ден умерено мога да нарека мой другар и по тази причина също доста се гордея. Когато излезе StarCraft 2, към този момент бях твърдо решен да стана професионален състезател. Вече бях задоволително огромен да си направя график, да играя супер съществено, да си проучвам игрите и бях твърдо решен да го реализира. Успях да се класирам за българските професионални серии (EPS), бях част и от един от първите български StarCraft 2 тимове – DooM Gaming, само че още веднъж пристигна моментът на избора, предложиха ми покачване в работата и трябваше да направя своя избор. Избрах кариерата, само че любовта към гейминга за следващ път си остана, тогава обаче взех решение да продължа да се занимава с това, само че не толкоз интензивно, не като професионален състезател, а като коментатор, защото това не изискваше толкоз отдаденост и време. Започнах да разясня StarCraft мачове, да провеждам шампионати, да отбелязвам шампионати и това в интернет. Започнах да върша по този начин наречените стриймове. Няколко години стриймвах единствено StarCraft без изключително огромна гледаемост, защото играта е много сложна и не е за всеки. Тогава от концепция на другари от квартала ми взех решение да се опитвам да играя други игри, които да протоколирам и да качвам в YouTube. Идеята беше, защото аз играех всевъзможни игри. Бяхме инцидентно попаднали на момче в YouTube, което играеше Amnesia:The Dark Descent и реакциите му бяха доста занимателни. Реших се, по този начин и по този начин към този момент си бях закупил техника с цел да стриймвам StarCraft, имам нужните неща, ще опитвам да протоколирам по какъв начин играя страшни игри пък може и да не продължа. Беше си ме много боязън, само че 7 години по-късно след първата ми поредност на Amnesia, с над 3000 качени видеа в платформата, десетки изиграни поредици, както и добавени купища други жанрове, видове видеа, влогове, хардуерни ревюта, ревюта на геймърски джаджи и външна страна, шоу и какво ли още не.

- Ти си човек, който следи родната гейминг сцена. Как ти се коства равнището у нас?
- Нивото се подвига непрекъснато, тъй като най-хубавите стимулират всички, както е било с всеки един спорт. Имаме си изявени към този момент професионални играчи във всяка една игра и те стимулират и бутат всички напред. Според мен всичко се развива както би трябвало, може би е малко по-бавно в сравнение с ми се желае, само че виждам развиването и доста се веселя. Знаем си, че в България нещата се случват по-бавно, значимото е че се случват.

- В последните години създадохме доста положителни професионални играчи. Готови ли сме обаче, с цел да се доближим до огромните страни в електронните спортове освен с характерности, а с тимове и събития?
Индивидуално сме супер, само че отборно нещо не може да ни се получи. Българският нрав си съществува и може би е значимо да се промени малко нашето мислене и нещата ще се получат и в тимове. Относно събития, по отношение на нашия район, считам че се оправяме повече от добре, за европейските мащаби има още какво да подобряваме, само че считам, че там нещата се случват още веднъж в вярната посока.

- Виждаш ли млади момчета, които са подготвени и демонстрират качества да излязат на огромната Esports сцена?
- Виждам непрекъснато и извънредно доста се веселя. С шампионатите, които организираме по нашите събития, непрекъснато виждам нови имена, защото не проследявам толкоз детайлно всичко esports заглавия, само че най-хубавите ни българи по обособените дисциплини или ги познавам, или сме се виждали по шампионати. Това, което виждам е, че те от ден на ден и повече се усилват, което значи, че всичко се случва. Много хора не осъзнават какъв брой дисциплинираност и мотивация се изисква да си професионален състезател и бързо се отхвърлят, само че пък има и доста други, които са надъхани да съумеят и доста се веселя, че все по-често виждам от вторите. Българите постоянно сме били споменавани по най-големите събития в света на електронните спортове, колкото и да сме дребна страна. В последните години това още повече се ускори и за мен е огромна чест.
View this post on Instagram

A post shared by (@nothxtv) on Nov 20, 2019 at 12:18pm PST

- Какво да чакаме от теб и от българския гейминг в близко и далечно бъдеще?
- От мен можете да очаквате съвсем същото, което върша през последните години, единствено че доста по-регулярно и по-качествено. Изключителен почитател съм на хардуера, само че постоянно съм оставял настрани подобен вид видеа, защото лишават доста време, а преди времето ми беше извънредно лимитирано. Сега обаче се приписвам напълно на обичаните ми занимания и мисля да се залеем от всевъзможни забавни и приятни неща. Преди 6 месеца започнах и ново шоу в моя канал, чийто втори сезон ще стартира най-вероятно през другия месец. Заедно с него възнамерявам и сезон 1 на друго интернет шоу. Освен това с сътрудниците ми планираме редица онлайн шампионати, както и стига да се успокои обстановката с пандемията, доста събития и шампионати онлайн.

- За край, какво ще пожелаеш на теб и на всички хора, които обичат гейминга?
- На всички хора поисквам да мислят по-позитивно и да се пробват да намират позитивното и в най-кофти нещата, тъй като живеем в необичайно време и в случай че гледаме отрицателно на всичко, привличаме още по-негативна сила. Важното е да бъдем щастливи и да се развиваме в нещата, които ни вършат такива. На всички хора, които обичат гейминга, ще им кажа, че това се трансформира в най-голямата развлекателна промишленост в света и това, че всички сме част от нея е ужасно прекарване, на което мисля, че занапред ще следва най-хубавото. Благодаря на всички, които прочетоха това изявление, искам ви прелестен ден!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР