Един от най-популярните чуждестранни изпълнители у нас още от времето

...
Един от най-популярните чуждестранни изпълнители у нас още от времето
Коментари Харесай

“Нашият грозник”: Защо Челентано е обичан в СССР и как живее звездата днес?

Един от най-популярните задгранични реализатори у нас още от времето на Съюз на съветските социалистически републики Адриано Челентано чества своя 85-и рожден ден. Как индивидът от оскъдно семейство превзема целия свят с гения и чара си? Какво би трябвало да преодолее, с цел да свири в Москва през 1987 година, за което е обожаван от цяла Италия?

Ето че шанс!

Роден е в оскъдно миланско семейство. На 12-годишна възраст напуща учебно заведение и получава работа в часовникарска работилница. Ремонтът на часовници към момента е едно от обичаните му занимания.

Докато е млад попива рокендрол записи. Негов кумир е ексцентричният Джери Лий Луис, чийто театрален жанр Адриано майсторски имитира. Сестра му го снима като музиканта, изпраща фотографията на съревнование за двойници - и не щеш ли шанс! - Челентано печели. Паричната премия се оказва напълно на място. Адриано основава лична група и самичък стартира да написа песни.

На 24 години той взе участие в известния музикален фестивал в Сан Ремо. Той заема второ място единствено тъй като обръща тил на сцената към публиката. Между другото, този танцов жест ще стане негов " трик ".

“24 хиляди целувки ” е приета за най-хубавата италианска ария на десетилетието. Певецът къса договорите и стартира да издава музика само със личния си лейбър “Клан Челентано ”.

Обожаваният грозник

Той записва нови композиции, играе във филми, пробва ръката си като режисьор. Дебютът му " Суперобирът в Милано " е видян: комбинация от пародия, комедия и приключенска детективска история за крадци-къръци, които вземат решение да се скрият в манастир. Генадий Полока даже цитира финала на този филм в личния си филм “Интервенция ”.

Но главният му кино триумф е съдействието с режисьорското дуо Кастелано и Пиполо: Адриано взе участие в осем от техните планове. И във всяка се появява в нов облик. И публиката се влюбва бясно в неговия Елиа Кодоньо от " Укротяване на опърничавата " - самобитен " противоположен преразказ " на комедията на Шекспир, където съдбовната хубавица (Орнела Мути) се пробва да превъзпита нечовечен женомразец.

Филмите с Челентано се радват на изключителна известност в Съюз на съветските социалистически републики. Съветската цензура се отнася към тях снизходително. Тези комедии сатирично посочваха „ загниващия Запад “ и са лишени от всевъзможни политически нюанси.А невероятният неустрашим сексапил на Адриано лъха от всеки кадър - той е съвършен за облика на " обожавания грозник ". Неговата ярка, само че напълно ексцентрична визия е допълнена от необикновен сексапил.

Семеен мъж, почитател, татко и дядо

В същото време персоналният живот на художника като цяло е лишен от сянка на скандал. Със брачната половинка си - актрисата Клаудия Мори - той се среща на снимачната площадка. Те се женят скрито, без да притеглят вниманието нито на почитатели, нито на публицисти. Идеален италианец, правилен фамилен мъж, който обожава децата, а по-късно и внуците - това е Челентано отвън екранния си облик.

Той е идолът на цяла Италия, уважава традициите: той е почитател на земляците си, на миланския “Интер ”, обича да готви и да играе тенис. Но има и особености: да вземем за пример Адриано страда от аерофобия и по принцип не лети на самолети, заради което постоянно отхвърля да пътува.

Успех в Съюз на съветските социалистически републики

Въпреки това той лети в Съюз на съветските социалистически републики през 1987 година, преодолявайки страха. Има два разпродадени концерта на стадион " Олимпийски ". Концертът на Челентано е сниман особено за малкия екран - и актьорът си обезпечава статута на една от най-обичаните задгранични звезди у нас. Това обаче е по този начин към този момент от 20 години - откогато филмът " Серафино " с негово присъединяване получава премия на Московския кино фестивал.

Челентано от дълго време не се е снимал в киното. Казва, че не му оферират положителни сюжети. Единственият режисьор, с който би поиграл през днешния ден е Куентин Тарантино.

Неудържим

Но в музиката той е неукротим: албумът " Per Semper " се трансформира в интернационален шлагер. А песента " Confessa " още веднъж го връща на върха на международните ранглисти. Истинската перла на кариерата му е записът " Спи, обич моя, ситуацията не е наред ". В допълнение към невероятната музика, аранжименти, има и настоящ смисъл - от екологични проблеми до докосваща носталгия по детството.

Той продължава да бъде деен. Той пусна приказен анимационен филм " Адриано " - за часовникар, който се оправя с редица проблеми, с които са го натоварили. Образът на основния воин и неговата спътница е заимствуван от самия Челентано и Клаудия Мори, саундтракът е песните на Адриано. Създава поредност от албуми с певицата Мина Мацини, друга звезда от 70-те години.

Периодично се появява по малкия екран. Понякога провежда огромни концерти, само че в близост от вкъщи и фамилията, в Милано.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР