Един от най-полезните помощници в кухнята и домакинството е содата

...
Един от най-полезните помощници в кухнята и домакинството е содата
Коментари Харесай

Случаите, в които НЕ трябва да използвате сода

Един от най-полезните помощници в кухнята и семейството е содата за самун, наричана още сода бикарбонат или единствено сода. Тя може да се употребява като набухвател при изработката на вкусни баници, содени питки и хлебчета. Освен това сода бикарбонат е артикул, прочут със своите дезинфекциращи и избелващи свойства. Неслучайно се ползва при разчистване, обезмирисяване на пространствата и гланциране. Има доста домашни предписания със сода за самун, само че те могат да са и нездравословни. В какви случаи НЕ би трябвало да употребявате сода бикарбонат?
За разчистване на мраморни плотове
Никога не би трябвало да употребявате сода за самун за гланциране или пък премахване на петна от мраморни или кварцови плоскости. С течение на времето содата за самун ще аргументи увреждане на горния предпазен пласт и в последна сметка ще остави драскотини по мрамора или кварца. Някои хора предлагат да се ползва сода бикарбонат върху тези повърхности, само че производителите на камъни акцентират евентуалните вреди, които могат да бъдат породени в дълготраен проект. Така че по-добре се доверете на специфични препарати, които са основани точно за подобен вид плодове. Не пестете от тях, тъй като най-после ще ви излезе по-скъпо.
За разчистване на мебели от дърво
Обърнете също по този начин внимание, че содата за самун може да бъде прекомерно груба за някои покрития или уплътнители върху мебели от дърво. Нейното използване за разчистване може да износва уплътнителя и да съсипе мебелите. Вместо сода бикарбонат могат да се употребяват разредени смеси от вода и гел за миене на съдове.

 Невероятните изгоди от содата бикарбонат, улесняващи бита ви Невероятните изгоди от содата бикарбонат, улесняващи бита ви
Содата е на ниска цена и наличен артикул, присъстващ във всяка кухня. Извън приложението ѝ в предписания позната и честа е използването ѝ при кисели...
За разчистване на остарели сребърни бижута
Въпреки че потапянето на сребърните ви бижута и принадлежности във вода и сода за самун може бързо да отстрани замърсяването от тях, сместа е прекомерно абразивна и може да докара до загуба на искра и по-бързо потъмняване по-късно.
За измиване на косата
Използването на сода за самун постоянно в грижата за косата ви ще я лиши от естествените ѝ масла, оставяйки гривата ви суха и изтощена. Не ви предлагаме да си слагате сода в домашните маски за коса.
При киселини в стомаха
 10 храни и питиета, които водят до неспокойствие и превъзбуждат 10 храни и питиета, които водят до неспокойствие и превъзбуждат
Храната, която одобряваме, въздейства освен на здравето и фигурата ни, само че и настроението. Ето няколко храни, които „ смъкват “ наст...
Много хора имат навика да пият сода при киселини, парене в гърлото, позиви за гадене. Вярно е, че това може да помогне. Но решението е единствено краткотрайно. От друга страна, в случай че постоянно пиете сода, бихте могли да раздразните съществени стомаха си. Така се, в случай че страдате от стомашни проблеми, по-добре потърсете доктор, който да ви помогне със профилирани препоръки и средства, само че не разчитайте на содата в дълготраен проект.
За домашно лекуване на акне
Хлебната сода намира приложение и в домашните маски за лице. Но такива помади биха могли да раздразнят кожата ви, в случай че имате акне. Въпреки че някои блогъри предлагат содата в грижата за кожата, кожните лекари не са съгласни с тези отзиви. В случай че имате склонна към акне кожа или други кожни раздразнения, още веднъж би трябвало се обърнете към съответния експерт, а не да си вършиме опити със сода за самун.
За разчистване на алуминиеви предмети
Содата се употребява и при разчистване на домашен съдове и загорели мазнини. Понякога влиза в приложимост за разчистване на загорели тенджери, тигани, котлони, фурни, че даже и за разчистване на загорялата ютия. От друга страна, специалистите по разчистване сигнализират да не използваме белия абразивен прахуляк при разчистване на алуминиеви съдове и умивалници, защото това може да повреди съответните предмети.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР