Един от най-пламенните поддръжници на Брекзит и човекът, за който

...
Един от най-пламенните поддръжници на Брекзит и човекът, за който
Коментари Харесай

Ето къде се премести да живее най-богатият англичанин

Един от най-пламенните поддръжници на Брекзит и индивидът, за който английските медии настояват, че е най-богатият британец, сър Джим Ратклиф, напусна Англия и се реалокира в Монако, оповестяват международните информационни организации.

Петролният магнат, чието положение се прави оценка на 17,5 милиарда лири (около 19,2 милиарда евро), публично смени мястото на заплащането на налога тази седмица - към този момент няма да е британското графство Хемпшир, а Монако, написа английският „ Гардиън “.

Монако към този момент се трансформира в резиденция на доста богати британци.

Смята се, че с напускането на Англия Джим Ратклиф ще спести четири милиарда лири (почти 4,4 милиарда евро), които ще би трябвало да заплати в налози.

Британският вестник припомня, че хората, които живеят в Монако най-малко 183 дни в годината, не заплащат налози върху приходите и имуществото и че най-високата данъчна ставка във Англия е 45% върху приходите, които надвишават 150 000 лири годишно.

Преди да реши да си събере багажа и да отиде в Монако, 65-годишният Ратклиф беше трети в листата на най-големите самостоятелни данъкоплатци във Англия и съгласно „ Сънди Таймс “ той е платил 110 милиона английски лири налози през 2017 и 2018 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР