Един от най-опитните шерпи, които участваха в търсенето на Боян

...
Един от най-опитните шерпи, които участваха в търсенето на Боян
Коментари Харесай

И великият Мингма Шерпа призна: Сбогом на Боян Петров, той беше огромна душа!

Един от най-опитните шерпи, които участваха в търсенето на Боян Петров, изкачилият 14-те осемхилядници и притежател на Хималайската корона Мингма Шерпа, изрече своето страдание от обстоятелството, че Боян Петров не беше открит при избавителната акция, която беше проведена в последните седмица и половина в планината Шиша Пангма. Той разгласи, че българският планинар " към този момент не е измежду нас " и сподели, че целият екип е направил всичко по силите си, с цел да го откри.
" Г-н Боян Петров, който беше популярен планинар, към този момент не е измежду нас. Това е доста тъжна и огромна загуба за нашето общество. Дадохме всичко от себе си, с цел да го спасим, само че не достигнахме до триумф. Търсихме го на всяко достижимо от нас място, претърсвахме на всички места, само че не успяхме да го намерим.
Благодаря на китайското държавно управление, че ни разреши да изпълним избавителната интервенция. Всички алпинисти сме признателни за съдействието на всички. Боян беше не просто популярен планинар, само че като човек беше голяма душа - брат и човек, който обичаше планината ", написа Мингма Шерпа в своя профил във " Фейсбук ".
В началото на издирването на нашия планинар Шерпа бе споделил, че има 50 % късмет да е жив. В следствие обаче очакванията угаснаха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР