Един от най-опитните и уважавани съдии във фехтовката, българинът Васил

...
Един от най-опитните и уважавани съдии във фехтовката, българинът Васил
Коментари Харесай

Български съдия с рекордни Олимпийски игри

Един от най-опитните и уважавани съдии във фехтовката, българинът Васил Миленчев, ще съдийства на рекордна за света на спорта шеста олимпиада.

Пловдивчанинът беше определен от Международната федерация по фехтовка за рефер на олимпийския шампионат по фехтовка в Париж. Миленчев показва професионализма си още на игрите в Пекин през 2008 година, а по-късно и на олимпиадите в Лондон, Рио де Жанейро и Токио, където беше арбитър във финалите на шампионата по сабя. Сега българинът ще отсъжда и на игрите през 2024, осведоми Фехтовална академия " Васил Етрополски ".

Васил Миленчев е прочут в целия свят като извънредно акуратен и неуморен в работата си край пътеките. Той има назначения за арбитър на повече от 100 финала за първото място самостоятелно и отборно на Световни купи и Гран При. Отсъждал е повече от 40 финала за златен орден на Европейски и Световни шампионати. Бил е арбитър и на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018 година.

Васил Миленчев държи още един връх в международната фехтовка. През септември тази година той беше разгласен от Международната федерация по фехтовка за най-хубав арбитър на сабя за 2023 година. Българинът завоюва влиятелното отличие за седми следващ път, което е невиждано достижение в историята на спорта.

„ Васил игра фехтовка от международна класа като играч, и това, в комбиниране с неизчерпаемия му опит като арбитър на най-високо равнище, му разрешава да направлява и да дава извънредно скъпи препоръки на най-хубавите ни състезатели, “ разяснява рекордната шеста олимпиада на българина шефът на фехтовална академия „ Васил Етрополски “ и член на Управителния съвет на Българска федерация по фехтовка Запрян Ванчев. „ Това несъмнено е доста скъпо за тяхното развиване, израстване и осъществяване. “
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР