Един от най-опитните футболисти на Черно море Даниел Димов даде

...
Един от най-опитните футболисти на Черно море Даниел Димов даде
Коментари Харесай

Димов: Пак трябва да завоювам правото да играя, не се дава даром

Един от най-опитните футболисти на Черно море Даниел Димов даде интервюю за " Дарик " радио. Ето какво сподели той:

" Травмата, която имам е много остаряла - мъчи ме от последните два месеца на предишния шампионат. Точно в най-важния миг получих едно разтежение, което мислехме, че ще отшуми. След това обаче стартира да се задълбочава, получих инфектиране. Докато установим какъв е казусът се оказа, че е киста образувала се от тези натоварвания. По време на почивката предприехме ограничения за нейното премахване, единствено че е нужно време за цялостното ѝ изгубване.

Затова и се забавиха нещата при подготовката. Днес бе окончателният обзор. Хубавото е, че кистата към този момент е изцяло изчезнала. Мястото оздравява. Надявам се с тренировките да заздравя мускула на крайници и да вляза в кондиция. Мисля, че от другата седмица ще мога да се сготвям наедно с тима. Аз съм осъден за първите два мача, така че има задоволително време да се приготвя добре.

Времето ще покаже по кое време ще съм подготвен за игра. Пък и би трябвало да си завладявам правото да играя, на никой не му се дава безплатно. Най-важното е аз и сътрудниците да сме здрави. Тази подготовка се опазиха от травми, което е значимо, с цел да можем да влезем на скорост в шампионата.

Това, че пропуснах подготовката неизбежно ще се отрази. Ще би трябвало да влизат във форма в течение на шампионата. Всеки един футболист, когато се приготвя по време на предсезонните лагери, знае по какъв начин да подходи - последователно, поетапно. Затова и се вършат тези подготовки. За мен ще бъде - непосредствено в огъня, само че не ми е за първи път това нещо.

Новото попълнение Сами Ел-Анаби прави положително усещане. Той е непретенциозно, положително и работливо момче. Гледа да си свърши работата. Дано да се приспособява по най-бързия метод и да помогне на тима.

От опита, който имаме, знаем, че първичните сметки в никакъв случай не излизат. Винаги има по 1-2 изненади в шампионата. За челото са ясни - тимовете, които имат повече средства и могат да изградят боеспособни тимове. От новаците Пирин Благоевград дават сериозна поръчка.

Шегуваме се с сътрудници и другари, че Бонучи и Киелини не играят футбол, те преподават. За един бранител е същинско наслаждение да ги гледа по какъв начин играят, по какъв начин се движат, по какъв начин виждат обстановката. Една енциклопедия за нас - футболистите, които ги гледаме и можем единствено да се учим от тях. Показаха, че годините футбол не играят ", сподели Димов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР