Един от най-очакваните мачове в женския тенис - този между

...
Един от най-очакваните мачове в женския тенис - този между
Коментари Харесай

В битка на сервисите: Рибакина бе тествана от бивша номер 1, но се класира за втори кръг на АО

Един от най-очакваните мачове в женския тенис - този сред настоящата подгласничка на Аустрелиън Оупън Елена Рибакина и някогашната номер 1 Каролина Плишкова не ни разочарова откъм конспирация. Двете тенисистки, известни със мощния си сервис, направиха същинска борба, като краен победител излезе по-младата тенисистка, с резултат 7:6, 6:4 за малко повече от 90 минути. Опонент на Рибакина в идващия кръг ще бъде Анна Блинкова от Русия.

Първият сет не стартира по най-хубавия метод за международната номер 3. Казахстанката не завоюва нито една точка в първите два гейма, като в тях доминираха неточности и от двете страни, само че опитът на някогашната номер 1 й оказа помощ да осъществя пробив. В идващите две подавания равнището на игра на шампионката от Уимбълдън през 2022 година се подвигна и съумя да завоюва гейм от началния удар на Плишкова. От този миг силите на двете бяха равнопоставени, като и двете печелиха геймовете от личен сервис. При 6:5 Рибакина имаше опцията да затвори сета, водейки с 40:15, само че чехкинята избави всичките сетболове и се стигна до тайбрек. В дългия гейм Плишкова беше в ролята на тенисистката, която е на една точка от спечелването на сета, само че при 6:3 за чехкинята, казахстанката сътвори поврат и завоюва тайбрека с 8:6.

Началото на втория сепо-добре за миналогодишната финалистка на Аустрелиън Оупън. След като двете тенисистки завоюваха по гейм от техния начален удар, при 1:1 Рибакина съумя да направи пробив. Въпреки това, Плишкова продължаваше да играе на високо равнище и не позволи нови изгубени от нейния начален удар подавания. При 5:3 шампионката от тазгодишното издание на Бризбейн имаше късмет за още един пробив и надлежно да завърши с мача, но чешката тенисистка избави мачбола. В идващия гейм миналогодишната четвъртфиналистка на Аустрелиъй Оупън избави още два мачбола, само че те не бяха задоволителни, с цел да спре Рибакина към успеха.

All business
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР