Един от най-обичаните български актьори, Васил Василев-Зуека, изненада почитателите си

...
Един от най-обичаните български актьори, Васил Василев-Зуека, изненада почитателите си
Коментари Харесай

В нова роля: Васил Василев-Зуека като художник

Един от най-обичаните български артисти, Васил Василев-Зуека, изненада феновете си с непредвиден гений. Освен на театралната сцена и на телевизионния екран, Зуека показва гений и пред бялото платно с четка в ръка. През май той направи първата си галерия в Пловдив.

Талантът на Зуека като художник не е нещо ново. Той постоянно е рисувал по малко, само че едвам през септември предходната година е хванал четката съществено, с цел да сътвори 25-те картини за изложбата, която можеше да бъде посетена през втората половина на месец май.

Актьорът разкри, че е почнал да рисува малко след гибелта на татко си, който също е имал гений и е рисувал от време на време. Той не е напълно сигурен, само че допуска, че първите боички, които е хванал, са били останали точно от татко му.

Зуека черпи ентусиазъм от живота, а картините му описват истории – от време на време обособени подиуми, различен път цели пиеси. На платото те излизат много по-различни, в сравнение с са в главата му, само че в същината си концепцията постоянно се резервира.

Едно от най-тъжните неща за него като създател е да гледа по какъв начин новите притежатели, които са купили картините му, ги отнасят от живота му.

Васил Василев-Зуека е предал гениите си и на щерка си. Тя към този момент е квалифициран режисьор, само че също по този начин и рисува. И то много по-добре от татко си, по неговите думи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР