Един от най-обещаващите млади футболисти на столичния ЦСКА Валентин Антов

...
Един от най-обещаващите млади футболисти на столичния ЦСКА Валентин Антов
Коментари Харесай

Валентин Антов от ЦСКА: Не пожелавам на Левски долни групи, искаме Вечно дерби

Един от най-обещаващите млади футболисти на столичния ЦСКА Валентин Антов даде обстойно изявление за " Дарик " радио, в което приказва за всички настоящи тематики към " аления " клуб.

Вальо, подновихте тренировките. В каква форма ти се коства тима?

- Доста време бе тази карантина. Много време нямахме безусловно никаква опция да упражняваме с изключение на в домашни условия. Наистина загубихме доста форма. Общо взето, сходна отмора в никакъв случай не сме имали, само че доколкото е допустимо поддържахме форма с онлайн тренировки. Имаме малко време, само че упражняваме съществено и гледаме да нямаме травми, което е най-важното.

Как ти се отрази на теб персонално карантината?

- В началото тренирахме единствено по домовете. След като смекчиха разпоредбите и можехме да излизаме на открито, гледах да търча и да подкрепям форма, колкото мога. В момента се усещам добре. В някои дни упражняваме двуразово. Гледат да дозираме нещата. Надявам се да бъда в добра форма и в идните мачове, тъй като предстоят тежки дни с доста срещи за къс интервал от време, само че се надявам всички да влезем в оптимална форма и да се представим на нужното равнище.

Ще съумеете ли да влезете в добра форма за първия мач другата седмица?

- Ще се види в самите мачове. Работим, колкото се може повече. Ще си проличи в дуелите. Наистина времето ни притиска.

ЦСКА се раздели с 4-ма чужденци. Отборът евентуално ще се побългари. Как ще се усети напускането им?

- Напуснаха ни няколко индивида, само че това се случва всеки сезон. Има напускащи, а към този миг няма пристигнали, само че мисля, че ще се оправим, тъй като имаме задоволително футболисти. Всички са здрави и упражняват. Надявам се да запълним изчезналите места, с цел да не се усети.

Ще имате контрола в събота с Ботев (Враца).Това е и първи мач за първи път от над два месеца. Какво е най-важното да извършите в спаринга?

- Със сигурност чувството ще бъде друго, тъй като не сме играли от много време. Най-важното е да добием визия на какво равнище сме, с цел да можем да го изправим. Много по-различно ще бъде от тренировките. Трябва да останем здрави и да продължим да подвигаме физическото равнище, с цел да сме подготвени за шампионата.

ЦСКА има мачове с Витоша, Локомотив (Пловдив) и по един против водещите тимове в плейофа. Докъде може да стигне тима?

- Имаме действителните благоприятни условия да стигнем до второто място. Ние сме ЦСКА и се борим за победа във всеки мач. Нашата цел е да стигнем, колкото се може по-напред да стигнем за Купата и шампионата.

Много е евентуално Лудогорец още веднъж да стане първенец, само че второто място задоволителен тласък ли е, тъй като всеки състезател желае да е първи? Има евентуален късмет да се догони Лудогорец, само че поради развиването през последните 8 години, мъчно е да си представим, че ще разградчани ще изтърван удобната преднина.

- Така е, Лудогорец има преднина пред нас, само че ние гледаме да се представяме добре и да печелим. Ако има опция да наваксаме точки, ще бъде супер, само че ние просто гледаме да си взимаме срещите. Изгубените точки към този момент са изгубени, гледаме напред.

Това ли бе най-правилното решение за дотъкмяване на шампионата?

- Винаги ще има удовлетворени и по-недоволни от обещано решение. Мисля, че много хора са го обмислили и са решили по този начин. Според мен е окей това решение. Ако се бяха доиграли всичките мачове, щеше да се събере доста и нямаше да има време да се изиграят. Независимо от решението, ние щяхме да си упражняваме и да опитаме да наваксаме в шампионата, а и да се борим за Купата.

Открито бе декларирано от Крушчич, че Купата е задачата. Има ли любимец измежду полуфиналистите и мислиш, че ЦСКА е подготвен да вземе купата?

- Да, несъмнено. Имаме действителните благоприятни условия да спечелим Купата. Това е основната цел. Съперниците са доста съществени, тъй че просто би трябвало да си вземем дуелите. Трябва към нея да се стремим главно.

Миналогодишните конфликти с Ботев (Пловдив) имат ли някакво значение в този момент, тъй като " жълто-черните " ви излъгаха на стадион " Българска войска "?

- Не, не мисля. Беше тежък миг, само че ние го забравихме. Излъгаха ни на " Армията ". Мисля, че можем да ги отстраним. Няма да се сещаме какво се е случило предходната година. Трябва просто да стигнем до финала.

Наскоро бе споделил фотография в обществените мрежи, на която се виждаше по какъв начин се навършиха 4 години от последната купа на ЦСКА. Ти бе единствено на 15, само че бе част от тима. Виждаш ли сходен колектив и би ли направил паралел сред тази и 2016 година? Дори със мемоари...

- Много по-различна е обстановката в ЦСКА. Тогава бяхме във " В " група. Тогава всички ни отписваха и бяхме сложени в обстановка, в която никой не очакваше да се доближи. Тогава взех доста по-малко присъединяване, само че въпреки всичко бях част от отбора. Това бе вълшебен сезон. Сега сме в елита и още веднъж се борим за трофея. Този път имаме действителния късмет, макар че противниците са съществени.

Както знаеш, в най-големия противник на ЦСКА - Левски, има финансови проблеми. Милош Крушчич сподели, че не желае да повлияят на тима по някакъв метод, само че вие обсъждате ли усложненията при сините?

- Ситуацията в Левски е на всички места по медиите и няма по какъв начин да се избегне. Но ние си гледаме главно нашия тим и желаеме да печелим титли. Естествено, доста добре сме осведомени с ситуацията и какво е да имаш финансови проблеми, да си заплашен от това да отидеш в долните дивизии. Аз не го поисквам на Левски, тъй като България има потребност от " Вечното дерби " и да се организира всяка година. Отново ще кажа, че най-важното е да гледаме себе си и да печелим за нашата аудитория.

Няма по какъв начин да не те попитам за още една по-пиперлива тематика. Последните седмици се приказва за обедение сред двете ЦСКА, за липса на единност и разцепление, което ще се усети в директния дуел следващата година. Какво е твоето мнение и повдига ли се на въпрос в съблекалнята? През последните часове даже имаше срещи по тази деликатна тематика.

- Това е една деликатна тематика, в действителност. Не мисля, че ние футболистите би трябвало да мислим за нея. Има си ръководоство и почитатели, които са били на срещите. Те би трябвало да вземат решение и да знаят какво се случва. Нашата работа е на терена и там би трябвало да си остане.

В персонален проект. Хората малко или доста не помнят, че ти си единствено на 19 години, тъй като се трансформира бързо в любим на почитателите на ЦСКА през последните години поради хъса, разчитането на играта и редица други качества, с които малко млади българи разполагат. Как ти се отразяват суперлативите и има ли възможност да се главозамаеш?

- Не, несъмнено няма по какъв начин да се главозамая. Вече няколко години упражнявам с първия тим. Много добре знам, че имам още доста да изучавам и да се развъртвам. Искам да прогресирам и да играя, колкото се може повече. Искам да оказвам помощ на ЦСКА, колкото мога. Далеч съм от мислите за самозабравяне. Дори когато бях по-млад също имах суперлативи, само че в никакъв случай не съм си мислил, че съм нещо по-специално. Гледам да работя и да се развъртвам, тъй като моите упоритости са доста по-големи.

Умееш да играеш еднообразно добре като халф и бранител. Споделял си, че предпочиташ полузащитник, само че по какъв начин оценяваш развиването си в двете позиции и къде настина предпочиташ да бъдеш употребен?

- Хубаво качество е, че можеш да играеш на две позиции. В последните мачове играех като централен бранител, което ми е позицията от юношеските години в Академията. Имаше миг, в който играех като полузащитник и се усещах доста добре. Общо взето в този момент играя като централен бранител и се усещам доста удобно. В бъдеще мисля, че тази позиция е по-добра за мен. Щастлив съм, че мога да дам на тима нещо, когато се наложи да играя и като полузащитник.

Каква ти е персоналната цел с твоя роден клуб ЦСКА? Ти си един от дребното юноши на клуба, който оставя дълготраен отпечатък в актуалната история на тима.и надлежно докога смяташ, че е редно да останеш?

- Дай Боже да не преставам да се развъртвам. Искам да играя за ЦСКА. Искам, както всеки почитател, да печеля титли и да развеселявам последователите. Всички в клуба се борим за това нещо. Пък дали някой ден ще изляза в чужбина, несъмнено, желая го, само че има време до този миг. Важното е в този момент да се концентрирам върху ЦСКА.

Чувстваш ли се подготвен за идната крачка, да направиш трансфер? Например, в случай че хубава оферта дойде още през днешния ден.

- Честно казано, европейският футбол е доста сериозен и не мисля, че в миналото можеш да се чувстваш изцяло подготвен, до момента в който не отидеш и да почнеш да работиш с техните способи. Важното е в този момент да се съсредоточа върху ЦСКА. Когато пристигна предлагането, ще го мислим. Дай Боже някой ден да се случи.

През последните месеци се заприказва, че скаути са те гледали? Едните даже са били на Манчестър Юнайтед се пишеше в британски уебсайт. Имаш ли информация за интерес от някой отбор? Пристигала ли е съответна оферта за теб в офисите на ЦСКА?

- Нямам такава информация. Много неща се пишат по медиите. Надявам се да има някаква истина и да ме следят скаути. Ако има нещо съществено, ще бъда осведомен и ще обсъждаме бъдещето. Към момента съм в ЦСКА, има какво още да дам.

За край, знам, че няма състезател, който да се усеща удобно без аудитория. Според теб редно ли е да няма хора по стадионите, а към този момент театри, клубове, молове да се отварят, където няма толкоз пространство? И по какъв начин ще повлияе върху футбола неналичието на аудитория?

- Футболът без почитателите въобще не е същият. Всички желаеме да има аудитория по стадионите, с цел да ни поддържат и да има нужната атмосфера. Съвсем друго е когато има хора, само че към този момент очевидно по този начин са решили виновните, които взимат тези решения. Надявам се в най-скоро да има разрешение и футболът да си бъде подобен, какъвто би трябвало да бъде - с почитатели на стадионите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР