Един от най-неприятните инциденти, случващи се на всяка домакиня, е

...
Един от най-неприятните инциденти, случващи се на всяка домакиня, е
Коментари Харесай

Ако се изгорите в кухнята, веднага направете ТОВА

Един от най-неприятните произшествия, протичащи се на всяка стопанка, е изгарянето по време на готвене. За страдание това няма по какъв начин да се избегне, колкото и да ни се желае. Понякога изгарянето е вследствие на нехайство, а различен път, горещи пръски олио попадат върху кожата и предизвикват дискомфорт.

Знаете ли по какъв начин в действителност е целесъобразно да процедирате, в случай че се изгорите по време на готвене? Днес ще ви разкажем повече за това какви ограничения да предприемете, ако пострадате.
Какво да вършим, в случай че се изгорим по време на готвене?
Много е значимо да действате в точния момент. Засегнатото място е добре да се охлади незабавно и по-късно да се поръси с малко сода за пиянство. Месестата част на тиква също има способността да лекува изгаряния.

Има и различен метод за усмиряване на изгаряния. Може да вършиме промивка с запарка от 40 грама натрошена дъбова кора, залята с чаша вряла вода, прецедена и охладена.

Знаете, че невенът и жълтият кантарион са отлично средство срещу изгаряния.

Съществува и друго средство, което даже не е нужно да приготвяте авансово. Става въпрос за жълтъците на няколко сварени яйца, които се намачкват с вилица и по-късно се запържват в тиган. Трябва да се получи лепкава примес. С нея се намазва болното място и по-късно ще заздравее доста бързо.

Медът също съумява да успокои болното място. Този артикул предотвратява появяването на мехури и способства за по-бързото възобновяване на кожата.
Какво демонстрират за нас най-честите кухненски произшествия. Често ли се порязвате?
Кухнята е място, което всички свързваме с вкусни ястия, прелестни миризми и магията на готвенето. Често обаче се случва насладата от вре...
Прочети повече
Много от домакините избират да се доверят на свойствата на суровия картоф. Зеленчукът се настъргва и към него се прибавя малко количество мед. От тази примес се нанася върху засегнатия сектор и се държи за към 2 часа. Такива компреси е целесъобразно да се вършат няколко пъти дневно, до момента в който раната напълно не заздравее.

Алоето също прави чудеса, когато става въпрос за изгаряния. Премахнете горния пласт на листото и го намачкайте доста добре, тъй че да може да пусне сока си. Почти на момента ще усетите забележително облекчение.

Следващия път, в който пострадате в кухнята, до момента в който готвите, се възползвайте от някое от тези средства. Те потвърдено оказват помощ и са в положение доста да понижат дискомфорта.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР