Един от най-младите и обещаващи музикални фестивали в София получи

...
Един от най-младите и обещаващи музикални фестивали в София получи
Коментари Харесай

SOFIA LIVE FESTIVAL с високо признание от Европа - Култура

Един от най-младите и обещаващи музикални фестивали в София получи висока оценка от европейската културна общественост. За първи път български фестивал е поканен да стане член на “ ” паралелно до едни от най-големите и именити имена като INmusic festival, Pinkpop, Nova Rock, Rock am Ring, Rock im Park, Rock Werchter, Exit Festival, Sziget Festival, Wacken Open air, Primavera Sound и още доста други.

Това самопризнание ни прави извънредно горди и ни дава още повече сили, ентусиазъм и религия да продължаваме да се развиваме и гоним високите цели, които сме си сложили!

“За нас това е показателно, че София все по-успешно развива културния бранш, а взаимната ни работа с културните оператори може да получи висока оценка от интернационалната музикална промишленост. Фестивалите имат значително значение за развиването на българската музикална просвета и се утвърждават като един от значимите фактори в икономическото развиване на градовете. ” – разяснява заместник-кметът на Столична община МИРОСЛАВ БОРШОШ .

зае блестящо място в културния календар на столицата и получава цялостна поддръжка от Министерство на културата.
„ Това е знак, че общите ни старания са ориентирани в вярната посока, както и доказателство, че българската музикална просвета ясно съобщи видимостта си на международната карта на авторитетните музикални фестивали!

Радваме се, че задачата за поддръжка на българските реализатори и българската музика печели нови и нови съидейници и имаме вяра, че това достижение няма да бъде изолирано събитие, а в противен случай – ще успее да стимулира всички участници в българската културна сцена да следват креативните си хрумвания и да се развиват свободно. “ – разясняват от министерството.

Благодарим на Столична Община и Министерство на културата за безкористната поддръжка. Благодарим на всички сътрудници, които повярваха в нас, на всички участници и целия екип, който работи неуморно, с цел да стигнем до тук!

Европейската фестивална асоциация „ YOUROPE “ е учредена през 1998 година Оттогава се е трансформирала в най-важната асоциация на европейските фестивали за известна музика. Днес тя съставлява 112 фестивала и асоциирани членове от 26 европейски страни.

Общата цел на асоциацията е да укрепи и усъвършенства европейската фестивална сцена, насърчавайки развиването и популяризирането на разнородни артистични и културни планове, свързвайки разнообразни култури. По този метод членовете на YOUROPE желаят да вдъхновят своята аудитория, да си сътрудничат с други културни организации и да дадат своя принос за развиването на европейското общество.

За повече информация и всички вести към може да следите страница на фестивала във и профила

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР