Един от най-любопитните сблъсъци в откриващия кръг на Ролан Гарос

...
Един от най-любопитните сблъсъци в откриващия кръг на Ролан Гарос
Коментари Харесай

Една от големите фаворитките напусна борбата на РГ: Мухова взе първи топ 10 скалп при дамите

Един от най-любопитните конфликти в откриващия кръг на Ролан Гарос при дамите безспорно беше съревнованието сред Мария Сакари и Каролина Мухова, които се изправиха една против друга в повтаряне на дуела си в Париж отпреди година, когато чехкинята надви в епична борба. В днешния конфликт драмата също не липсваше и двете тенисистки извършиха упованията към срещата си за голям брой обрати и битка за всяка точка, само че в последна сметка с успеха, пристигнала след 2 часа и 9 минути на корта, още веднъж се поздрави международната номер 42 - 7:6(5) 7:5. По този метод Мухова продължава напред към втория стадий в конкуренцията, където ѝ следва да срещне някогашната полуфиналистка в Париж - Надя Подорска.

Началото на дуела се оказа много обещаващо за гъркинята, която засвидетелства уменията си в атакуващ проект и на бърза ръка се откъсна с пробив задатък, но преднината ѝ не устоя дълго, поради обстоятелството че по-нискоранкираната тенисистка навакса изоставеното си и възвърне паритета. Впоследствие салдото в съотношението на силите остана неизменен, като въпреки и чехкинята да проби привидно уверено в 11-ия гейм, когато си обезпечи опция да подава за спечелването на сета, то международната номер 8 отговори уместно с рибрейк и ни предстоеше да следим тайбрек. В него непоставената състезателка се снабди с ранно преимущество в резултата, което поддържаше до самия край и записа дебютния сет против името си.

Подобно на по-рано в хода на срещата, то Сакари подвигна оборотите на старта на втората част и поведе с пробив, но развиването на събитията се оказа аналогично и скоро паритет беше възобновен. Оттам насетне Мухова пое диригентската палка на корта и водеше протичащото се, като въпреки да профука два мачбола в десетия гейм, то тя не сбърка при четвъртия си подобен в заключителното подаване за сета на някогашната полуфиналистка в шампионата и официализира успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР