Един от най-любимите продукти на тийнейджърите те вече няма да

...
Един от най-любимите продукти на тийнейджърите те вече няма да
Коментари Харесай

Посякоха тийнейджърите – забраняват им със закон един от най-любимите продукти!

Един от най-любимите артикули на младежите те към този момент няма да могатда си купуват. Да бъдат неразрешени продажбата, закупуването и даването на енергийни питиета на лица под 18 години планува Законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, импортиран от народни представители от „ Демократична България “, ГЕРБ-СДС, и „ Продължаваме промяната “.

С измененията се основава юридически механизъм, който подсигурява протекция на здравето на децата от евентуалните опасности, подбудени от потреблението на енергийни питиета.

Вносителите показват здравните опасности от потреблението на кофеинови енергийни питиета – интоксикация с кофеин, затлъстяване и кариеси.

Кофеинът и захарта в енергийните питиета могат да допринесат за нараснал риск от сърдечносъдови затруднения, метаболитни и гастроентерологични болести и психологични разстройства. Освен това несъразмерната консумация на кофеин от енергийни питиета може да аргументи тежки реакции и е обвързвана с използването на тютюн, алкохол и опиати.

Енергийните питиета предизвикват раздразнителност, замаяност, съсредоточаване, бодърствуване, дехидратация, интензивен сърдечен темп, тревога, гърчове, остра фикс идея и инсулти.

Тези питиета могат също да доведат до високо кръвно налягане, сърдечносъдови болести, главоболие, нарушавания на съня, стрес и хиперактивност.

Вредните резултати на енергийните питиета върху сърдечносъдовото здраве също включват сърдечни аритмии, миокарден инфаркт. Комбинацията от енергийни питиета с алкохол може да докара до подправено възприятие за надзор “, акцентират в претекстовете си народните представители.

Със законопроекта се преодоляват несъгласия в националното законодателство и се регламентират ограничения за основаване на ефикасна отбрана на здравето на децата, защото до момента потреблението на енергийни питиета не е била измежду категорично неразрешените дейности. С цел ефикасен надзор на ограниченията следва да бъдат основани нови разпореждания, които плануват наказания при неспазване на възбраната, акцентират вносителите.

За нова рискова мода измежду подрастващите – никотинови торбички, или тъй наречените снус, сигнализират от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново, напомня SafeNews.

Това е законен никотинов артикул и заради това е леснодостъпен. Въпреки че е неразрешен за продажба на малолетни и малолетни, те намират метод да се снабдят с него и да си устройват надпревари по устойчивост с концепцията да бъдат забавни и харесвани от връстниците си, изясняват от полицията.

Това „ развлечение “ може да бъде рисково. Трудно може да се дефинира дозата, която е отвън опциите за справяне на организма и неведнъж това води до затруднения.

Източник – Блиц

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР