Един от най-любимите на зрителите актьори празнува днес рожден ден,

...
Един от най-любимите на зрителите актьори празнува днес рожден ден,
Коментари Харесай

Той е звезда в Холивуд, прави всички каскади сам и може да счупи 12 бетонни блока с юмрук, докато държи яйце в ръката си

Един от най-любимите на феновете артисти чества през днешния ден рожден ден, научи Sofia24.bg . Джеки Чан е роден на 7 април 1954 година в Хонконг. Той е не само актьор, само че и режисьор, продуцент, сценарист, експерт по бойни изкуства, певец и каскадьор. В своите филми е прочут с акробатичен военен жанр, съпроводен с комични детайли, потребление на подръчни оръжия и реформаторски каскади. През 2016 година той получи почетен " Оскар ", след пет десетилетия в киното и 200 кино лентата. Отличен е със звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Започва кариерата си през 70-те години на предишния век. Джеки Чан издава над 20 музикални албума и е създател на някои от песните към филмите, в които взе участие. 

Китайското му име е Чан Кун-сан, което значи " роден в Хонг Конг “. Преди да вземе западното име Джеки той бива прочут под разнообразни други прякори.

Името му попада измежду участниците в масовката от кино лентата " Яростен пестник “ (1972) с присъединяване на легендарния Брус Ли. След като овладява отлично кунг-фу, акробатика, пластика и театрално държание в средата на 70-те години на предишния век, Джеки Чан стартира да се снима в централни функции и даже самичък да режисира комплицираните трикови подиуми във филмите, в които взе участие: " В лапите на гибелта “, " Шаолинци “, " Изкуството на Шао Лин: техниката на змията и жерава “, " Змия в сянката на орела “ и други.

През 80-те и 90-те години на предишния век все по-често се изявява и като режисьор и сценарист на своите ленти, измежду които най-известни са " Проект " А “, " Полицейска история “, както и " Доспехите на бога “ 1, 2. Участва и в " Гори, Холивуд, гори “, " Час пик “, " Шанхайско слънце “, " Шанхайски рицари “ и други.

Може би не знаете, че Джеки Чан е работил като бияч в клуб. След свиреп побой той два дни се пробва да си намести изкарана кост от китката си, а накрая  схваща, че това е нечий непознат зъб забил се в ръката му.

Джеки постоянно работи със собствен екип каскадьори, който основава още през 1985 година. Той е единственият артист, който няма застраховка живот, тъй като всички компании не се вземат решение да му създадат застраховка. Причината е, че прави всичките каскади самичък и непрекъснато има произшествия по време на фотосите.

Джеки Чан е единственият азиатец, който може да откриете в Музея на Мадам Тюсо. За кино лентата " Китайски зодиак “ (2012) Джеки Чак влиза в върховете на Гинес, тъй като по време на фотосите заема повече от 15 разнообразни длъжности на снимачната площадката. Той може да счупи 12 бетонни блока с пестник, до момента в който държи яйце навътре в ръката си без да го счупи.

Списъкът на контузиите му е съвсем безконечен, само че има един случай, когато Чан фактически е бил покрай гибелта. Това се случва по време на фотосите на кино лентата " Доспехите на бога " от 1986 година. Женен е за Фен Джао Лин и има наследник на 21 година От връзката си с някогашната Мис Азия Илейн Енг има щерка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР