Един от най-котиращите се млади играчи в момента в Бундеслигата-

...
Един от най-котиращите се млади играчи в момента в Бундеслигата-
Коментари Харесай

Бербатов: На Хаверц му е рано за Висшата лига, но ще е любопитно да го видим там

Един от най-котиращите се млади играчи сега в Бундеслигата- Кай Хаверц от Байер (Леверкузен) към този момент би трябвало да устои на изкушението да се реалокира във Висшата лига и да се концентрира върху развиването на играта си, счита някогашния нападател на Леверкузен Димитър Бербатов.

Бербатов извървя сходен път, откакто дойде от софийския ЦСКА при аспирините и по-късно кариерата му продължи в Тотнъм и по-късно в Манчестър Юнайтед.

И защото Бундеслигата първа от огромните шампионати възобнови шампионата си, то млади гении като Хаверц са твърдо под светлината на прожекторите. 20-годишният голмайстор наниза два гола за триумфа Леверкузен с 4:1 над Вердер Бремен в понеделник, подхранвайки информациите за интерес от кандидата за купата в Премиършип Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси.

" Хаверц би трябвало да свикне с шума, който сътвориха двата му гола в понеделник вечер, тъй като в този момент ще го търсят доста тимове ", сподели Бербатов, който игра пет години в Леверкузен, преди да се причисли към Тотнъм през 2006 година.

" Той има задоволително качество и в случай че продължи по пътя, по който върви, тимовете ще бъдат на входа на стадиона, няма да избягат. " Всички очи гледат Бундеслигата сега и когато вкарвате голове и играете добър футбол, не е изненада, че тимове като Ливърпул ви желаят. "

Българският голмайстор Бербатов беше в средата на 20-те си години, когато мина във Висшата лига и счита, че Хаверц може да се възползва от трупането на опит и мачове и чак тогава да премине в лига с висока активност. " Бих желал да видя Хаверц във Висшата лига в някакъв миг, само че не тъкмо в този момент ", сподели Бербатов, изказвайки се в профила на букмейкърската компания Betfair.

" Смятам, че е малко рано за него. Също по този начин мисля, че ще му трябват малко повече мускули, с цел да играе във Висшата лига. Всички знаем по какъв начин бранителите могат да те прегазят, да те разбият на части и би трябвало да си подготвен за това. Физическата подготовка е доста значима, а на него му би трябвало още и още взискателна работа, с цел да е подготвен.

" Мисля, че би трябвало да остане в Леверкузен и да се развива още. И да придобие този опит, който ще му помогне, когато пристигна време да отиде някъде другаде. " Байер Леверкузен е на 5-о място във краткотрайното класиране, на 1 точка зад четвъртия Република България Лайпциг и две зад третия в таблицата Борусия Мьонхенгладбах. Именно зелено-черните от Гладбах ще гостуват на Леверкузен идната събота.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР