Един от най-колоритните фестивали в света с вековна традиция, който

...
Един от най-колоритните фестивали в света с вековна традиция, който
Коментари Харесай

Венеция - с маски, но не карнавални

Един от най-колоритните фестивали в света с вековна традиция, който оглася улиците на Венеция две седмици преди началото на Великия пост, тази година няма да се организира.
 Магията на карнавала във Венеция
Магията на карнавала във Венеция

И тази година не по-малко обилен

А маските към този момент не са това, което бяха. Вместо красиви творби на изкуството, носени дружно с обилни и пъстри костюми, през днешния ден те са просто наложително защитно средство.

Миналата година управляващите прекратиха венецианския карнавал в третия му ден, директно преди Италия да се трансформира в първата западна страна, ударена мощно от COVID-19.

Тази година карнавалът във Венеция трябваше да стартира в събота, 30 януари, само че пандемията направи невероятно двуседмичното обичайно забавление в италианския град.
 Снимка 516448

Сега в страната има над 2.5 милиона доказани случая и над 88 000 регистрирани умряли, като действителната им численост сигурно е много по-голяма, написа Associated Press

Уличките на Венеция са злокобно пусти. Гондолите са закотвени, вместо да се приготвят за известния церемониал с лодки в лагуната. Маските в този момент се носят не за развлечение, а за отбрана. Местните и малцината гости на града би трябвало да ги носят на всички публични места.
 Снимка 516447

По време на карнавала маските служат, с цел да " защищават, да разкриват и да подсигуряват анонимност ", сподели Галтиеро Дал`Осто, притежател на студио за артистични маски " Трагикомико " във Венеция.
 Рио де Жанейро, пандемията от ковид и ориста на карнавала
Каква ще е ориста на карнавала в Рио де Жанейро

Бразилия е измежду най-тежко засегнатите от ковид

" Парадоксално е, само че в този момент не можем да усетим маската по този начин. Принудени сме да носим защитни маски, които по някакъв метод препречват свободата на сетивата ни ", прибавя той.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР