Един от най-изявените интервенционални неврорентгенолози не само у нас, но

...
Един от най-изявените интервенционални неврорентгенолози не само у нас, но
Коментари Харесай

Проф. Станимир Сираков, който лекува аневризми през крака, стана “Лекар на годината

Един от най-изявените интервенционални неврорентгенолози освен у нас, само че и в Европа, проф. Станимир Сираков стана “Лекар на годината ” за 2023 година. В деня на българския доктор, ръководителят на Референтния център по мозъчно-съдови болести в УМБАЛ “Свети Иван Рилски ” получи влиятелното отличие за принос в медицината, обещано от Българския лекарски съюз. За 20-и път съсловието награди медиците с най-големи заслуги в опазването на здравето. Официалната гала се организира в Националния исторически музей довечера.

" Тази премия е голяма чест, тя е от сътрудниците, които правят оценка нашите резултати. Ще си пожелая да работим в синхрон, в синхрон с Министерство на здравеопазването, НЗОК, да мотивираме младите да останат и да видят, че има голямо поле за развити ", сподели проф. Сираков, откакто получи оценката.  

" По традиция на този ден лекарите чуват признателност и положителни думи ", сподели ръководителят на лекарското съсловие доктор Иван Маджаров. 

Той пожела здраве и упорита работа на сътрудниците. " Благодаря на фармацевтичната промишленост ", сподели Маджаров.  

" Точно преди 20 години тази премия се учреди в Българския лекарски съюз. Сред вас виждам хора, които преди 33 години сложиха основите на това, което в този момент има главно значение за обществото ни ", съобщи здравният министър проф. Христо Хинков. 

Желая ви да сте здрави и доста сполучливи, обърна се към медиците министърът. 

" За мен е същинско наслаждение да бъда на празника и да изкажа своята дълбока благодарност на всички вас. Професия, в чийто пиедестал са заложени най-висшите хуманни полезности ", сподели президентът Румен Радев. Всеки човек може да дефинира своя приз за доктор на годината. В мислите на тези хора, който е оказал помощ, заслужава този приз.

Има кабинети и лаборатории, в които човек се чуди дали не влиза в проучвателен център. Хората чакат от своя доктор човещина, схващане и съчувствие. 

Ние чакаме все по-обективно да коментира основите на пълноценния живот и да промотира все по-активно профилактиката, съобщи Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР