Eдин от най-известните строители от епохата на кмета на Москва

...
Eдин от най-известните строители от епохата на кмета на Москва
Коментари Харесай

Още един руснак е загинал неочаквано, падайки по стълбите

Eдин от най-известните строители от епохата на кмета на Москва Лужков - от 1992 до 2010 година Дмитрий Зеленов е следващият руснак умрял при странни условия. Случая е отпреди седмица, само че за него се схваща чак в този момент.

52-годишният Дмитрий Зеленов е бил на посетители на другари в Антиб. След среднощ някогашният милиардер излязъл на открито, прилошало му на стълбите, паднал през парапета и си блъснал главата. Това става на 9 декември. Руснакът е умрял в болничното заведение в Ница на 10 декември, без лекарите да съумеят да го върнат в схващане.

Зеленов основава през 1994 година " Дон-строй " дружно със съдружника си Максим Блажко. Компанията бързо става една от петте най-големи строителни компании в Москва, профилирана в първокласното строителство. В продължение на няколко години Зеленов попада в листата с съветски милиардери на Forbes, до момента в който не идва рецесията през 2008 година.

Тогава " Дон-строй " изпада във финансови усложнения и неспособност да погасява заемите си. Държавната " Сбербанк " изкупува контролния пакет акции, а малко по късноо Блажко и Зеленов напущат компанията.

Зеленов стартира да развива бизнес в създаването на софтуерни артикули, а Блажко става изпълнителен шеф на локалната авиолиния Nordstar.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР