Един от най-известните американски оперни певци, баритонът на Метрополитън опера

...
Един от най-известните американски оперни певци, баритонът на Метрополитън опера
Коментари Харесай

Баритонът на "Метрополитън опера" Томас Хемпсън в концерт със Софийската филхармония

Един от най-известните американски оперни артисти, баритонът на " Метрополитън опера " Томас Хемпсън ще изнесе концерт със Софийската филхармония на 14 декември, оповестяват оттова. В програмата ще прозвучат някои от най-обичаните арии от опери, оперети и мюзикъли на Моцарт, Гуно, Верди, Масне, Лехар, Бърнстейн и други.

Хемпсън, сътрудник на българската звезда Соня Йончева в " Травиата " и " Сватбата на Фигаро ", за която двамата имаха и номинация за " Грами " за оперен запис, ще пее под диригентството на известния български диригент Павел Балев.

Репертоарът на Хемпсън включва над 80 функции и над 170 записа, номинирани за разнородни награди. Той е четирикратен притежател на една от най-престижните награди в света на класиката - Echo Klassik, лауреат е на " Концертгебау " и е разгласен за " жива легенда " посредством едноименната премия на Библиотеката на Конгреса в Съединени американски щати, където работи като специфичен консултант. Има аналогични награди и трофеи от Виена, Франция и Германия, почетен професор е на няколко университета.

Билети за концерта от 19 ч. в зала " България " има на касите на залата и онлайн на Tickets.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР