Един от най-известните адвокати в България ще опита да спаси

...
Един от най-известните адвокати в България ще опита да спаси
Коментари Харесай

Адвокатът на Алексей Петров и бай Тошо брани издирван от Интерпол за кървавата касапницата в бургаския кв. „Славейков“

Един от най-известните юристи в България ще опита да избави от пандиза бургазлията Даниел Пешев, който изненадващо се завърна в родината след над 10 години в заточение поради кървава кланица в жк „ Славейков “. Сред клиентите на експерта по Наказателно право Ина Лулчева са имена като някогашния Първи Тодор Живков, съветника на ДАНС Алексей Петров, бургаския предприемач Пламен Дишков и доста други, написа " Флагман ".  Адвокатката нашумя в средата на 90-те години, когато защитаваше починалия министър председател Андрей Луканов. След като завоюва, заведе контрадело в Страсбург и осъди страната. Ина Лулчева съумя да оправдае и внука на Тодор Живков – Тодор Славков по обвиняването в обезчестяване от началото на предишното десетилетие. Само няколко години по-рано тя пази и неговия дядо дружно с Рени Цанова и Даниела Доковска.



Списъкът с ВИП клиенти на юрист Лулчева е много дълъг, само че на пръв взор в него въобще не се вписва търсения от Интерпол и Европол Даниел Пешев. Явно бургазлията не си е губел времето зад граница, с цел да може да си разреши хонорара на такова съществено име, разясняват локални адвокати.

Заради своята ангажираност юрист Лулчева не съумя да се яви на последното съвещание по делото против Пешев. В правосъдната зала участваха единствено двама му бургаски бранители. Очаква се обаче идната седмица всичките юристи на Пешев да са в Съдебната палата в Бургас, защото ще имат нелеката задача да го пазят по обвиняването в ликвидиране с особена свирепост, което е останало незавършено единствено поради чудотворното оцеляване на жертвата му – Пламен Младенов.

Припомняме, че процесът се бави към този момент повече от 12 години, защото откакто наръгва 7 пъти Пламен, Даниел напуща България. В края на 2016 година Пешев попадна в акцията на Европол за най-търсените нарушители, в която попадат имената на 86 рискови бандити. Сред тях са Валентин Стоилов, наказан за убийството на студента Стоян Балтов и руснакът Сергей Георгиев, който през 2011 година в Украйна ликвидира българския предприемач Мирослав Маринов.

Може би и това е повода единствено няколко месеца по-късно Пешев изненадващо да се завърне в България, с цел да бъде съден за кървавия трилър от далечната 2005 година Въпреки сериозното обвиняване и неочакваното си изгубване, сега бургазлията се намира под домакински арест в жилището си в жк „ Възраждане “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР