Един от най-изтъкнатите български диригенти професор Пламен Джуров, ръководителят на

...
Един от най-изтъкнатите български диригенти професор Пламен Джуров, ръководителят на
Коментари Харесай

Проф. Пламен Джуров и маестро Георги Калайджиев се срещнаха с областния управител

Един от най-изтъкнатите български диригенти професор Пламен Джуров, ръководителят на плана „ Музиката вместо улицата “ маестро Георги Калайджиев и шефът на Симфоничен оркестър Сливен Кремена Оксенкруг се срещнаха с регионалния шеф Минчо Афузов,ден преди упования Великденски концерт на сливенските симфоници.

Концертната демонстрация на следващия ден е забележителна освен поради програмата, включваща монументалната „ Стабат Матер “ от Перголези, Концерт за цигулка N 3 от Моцарт и Симфония в ре мажор от Салиери, само че и поради взаимното музициране, под диригентската палка на проф. Джуров, на оркестрантите от Симфоничен оркестър Сливен и младите гении от плана „ Музиката вместо улицата “. На конференция през днешния ден всички участници в идното музикално събитие бяха единомислещи, че взаимната работа на сцената на зала „ Сливен “ се е оказала вълнуваща, вдъхновяваща и професионална, и че сходни срещи на подрастващите музиканти с опитни инструменталисти - като тези от сливенския оркестър, задълбочават мотивацията и музикалната просветеност на децата от плана.

По време на срещата в Областна администрация стана ясно, че Община Сливен се е заела да продължи с финансовата си поддръжка за плана на Георги Калайджиев и Мария Хаушилд. От своя стана регионалният шеф съобщи своята подготвеност да спомага логистично и на високо държавно равнище на плана „ Музиката вместо улицата “ и Симфоничен оркестър Сливен, в задачата им да утвърждават мястото на класическата музика в културния живот на града и района.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР