Един от най-използваните товарни самолети в света за първи път

...
Един от най-използваните товарни самолети в света за първи път
Коментари Харесай

В САЩ се състоя първият полет на товарен самолет без пилот на борда

Един от най-използваните товарни самолети в света за първи път приключи цялостен полет без никой на борда.

Самолетът е изхвърчал от летище Холистър в Северна Калифорния и е прелетял разстояние от към 80 километра. Полетът беше ръководен от Reliable Robotics, която от 2019 година работи върху полуавтоматизирана система за ръководство, при която самолетът се ръководи отдалечено от водач, оповестява.

Проблемът със самолета е, че той лети на по-ниска височина и при по-неблагоприятни метеорологични условия от доста по-големи самолети, сподели Робърт Роуз, основен изпълнителен шеф на компанията.

„ Следователно е доста по-опасно да се работи и автоматизацията ще способства доста, с цел да направи тези интервенции по-безопасни “, сподели той.

Консултантската компания AviationValues ​​​​каза пред CNN, че сега има 900 от тези товарни самолети в употреба, а пощенският транспортьор FedEx, който ръководи този вид от 1985 година, е най-големият оператор с към 200. Reliable Robotics сега работи с Федералния запас. Гражданската авиация работи върху узаконяването на своята безпилотна технология.

В съпоставяне с обичайния автопилот, системата Reliable Robotics е в положение да извършва всички етапи на полета, в това число излизане от портала и към пистата, както и политане и кацане. Но що се отнася до други самолети или ръководители на въздушно придвижване, това е тъкмо като всеки различен аероплан, споделя Роуз, тъй като отдалеченият оператор ще дава отговор на радиообаждания и ще обработва гласови връзки по подобен метод, че е невероятно да се каже, че не са на борда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР