Един от най-издирваните хора във Франция беше арестуван в Шотландия

...
Един от най-издирваните хора във Франция беше арестуван в Шотландия
Коментари Харесай

Заловиха най-издирвания човек във Франция – благородника, избил жена си и децата си

Един от най-издирваните хора във Франция беше задържан в Шотландия преди ден. Това се случва 8 години, откакто той умъртви жена си и четирите си деца и изчезна безследно, оповестява „ Дейли Мейл “.

Ксавие Дюпон дьо Лигон, на 58 години, беше разгласен за интернационално търсене след мистериозното ликвидиране през 2011 година, което потресе Франция.



Тогава беше обявено, че той е липсващ, откакто бяха открити телата на 48-годишната му брачна половинка Агнес и четирите им деца – Артур на 20, Томас на 18, Ан на 16 и Беноа на 13 години.

Труповете били открити заровени в градината на фамилната къща в Нант, дружно с две домашни кучета порода лабрадор.

Бизнесменът благородник се появил на летището в Глазгоу в петък, пристигайки с полет от Париж.

Той бил засечен по отпечатъци от пръстите, само че ДНК разбор ще удостовери сигурно самоличността му.

Според източник, Дюпон дьо Лигон пътувал с откраднат френски паспорт и прекарал част от последните 8 години във Англия.



Той е обвинен за това, че е прострелял фамилията и е заровил телата им под терасата на красивата им градска къща в Нант. Те били открити три седмици по-късно. През това време той съобщил в учебното заведение на децата си, че бил трансфериран на нова работа в Австралия.

На свои другари пък споделил, че е американски скришен сътрудник, който бил вкаран в стратегия за отбрана на очевидците.

Според френската полиция той направил „ методична екзекуция “ на фамилията си, стреляйки по всеки два пъти в главата отблизо разстояние с огнестрелно оръжие със заглушител.

Бързо скрил телата им, увил ги в чаршафи и ги заровил под бетона.

В петък служители на реда хванали дирите му на парижкото летище „ Шарл де Гол “, само че не съумели да го заловен, по тази причина уведомили английската полиция, която го задържала.



Според някои френски медии, благородникът се е подложил на пластична хирургия, защото външният му тип бил изменен.

Години наред цяла Франция се чудеше къде може да се е скрил килърът. През 2015 година публицист от Агенция Франс Прес получи писмо и фотография на двама от синовете му, подписани с неговото име и известието „ Още съм жив “. Автентичността му не можеше да бъде доказана.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР