Един от най-именитите треньори в историята на мъжкия тенис –

...
Един от най-именитите треньори в историята на мъжкия тенис –
Коментари Харесай

Отиде си легендарният треньор Ник Болетиери


Един от най-именитите треньори в историята на мъжкия тенис – Ник Болетиери, е умрял на 91-годишна възраст. Причината за гибелта му е бъбречна зараза. Вчера неговата щерка Анджелик Ан Болетиери разгласява статус в Twitter, в който разкри, че татко ѝ е на смъртно легло. „ Баща ми е на път да си отиде от този свят. Моля ви, молете се за него. Обичаме те, баща “.

По време на своята дълга треньорска кариера Болетиери е бил ментор на някои от най-големите звезди на актуалния тенис като Андре Агаси, Моника Селеш, Джим Къриър, Серина и Винъс Уилямс, както и Мария Шарапова.

Близки на Болетиери споделят, че през последните години той постоянно е имал здравословни проблеми. Бившият №5 Джими Ариас споделя, че през 2020 година Болетиери е паднал на корта по време на подготовка, само че изрично е отказал да потърси лекарска помощ.

През 1978 година Болетиери основава своята академия в Бредънтън, Флорида. Тя се развива доста сполучливо и единствено няколко години по-късно е продадена на IMG, само че даже след прехвърлянето на собствеността Болетиери остава част от управлението.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР