Един от най-горещите жилищни пазари в Северна Америка продължава да

...
Един от най-горещите жилищни пазари в Северна Америка продължава да
Коментари Харесай

По-високи данъци за чуждестранните инвеститори

Един от най-горещите жилищни пазари в Северна Америка продължава да ползва охлаждащи ограничения, с цел да може да понижи ножицата сред цената на квадратен метър жилищна повърхност и приходите на локалното население. От началото на март задграничните вложители заплащат налог в размер на 20%, а не досегашните 15%. По-късно ще бъде въведен и налог за притежателите, които получават парцели със спекулативна цел.

Ще се отделя и повече време за инспекция на всеки покупател за избягването на интервенции в сивия бранш. Новите ограничения имат за цел да лимитират повишаването на жилищата. Това води до проблем както измежду локалните поданици, които не могат да си разрешат скъпите парцели, по този начин и измежду бизнесмените, които мъчно набират работна ръка, тъй като хората не желаят да се местят в град с толкоз скъпи парцели.

По отношение на тези, които са придобили недвижимости със спекулативна цел данъчните рестрикции ще влязат в действие от есента на настоящата година. Първоначално данъкът ще бъде в размер на 0.5% от данъчната оценка на парцела, като наклонността е процентът да се усили до 2%. От налога ще бъдат освободени притежателите, които непрекъснато употребяват дадения парцел или го отдават дълготрайно чартърен. Данък ще има и за скъпите парцели на стойност над 2.4 млн. USD. Той към този момент ще е 5% вместо 3%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР