Един от най-големите заводи на Volkswagen може да е причината

...
Един от най-големите заводи на Volkswagen може да е причината
Коментари Харесай

Volkswagen бил виновен и за сушата в Мексико

Един от най-големите фабрики на Volkswagen може да е повода за сушата в мексиканския щат Пеубла. Това настояват локални фермери, представени от Financial Times. Според тях, в предпиятието са инсталирани специфични оръдия за битка с градушките, които са повлияли на климата и са провокирали незапочнената суша в региона.
Един от локалните земевладелци – Хералдо Перес, твърди, че оръдията са настроени автоматизирано да разчисват облаците над завода. Затоа е в региона от много време не е валял дъжд, поради което са потърпевши над 2000 хектара със селскостопански култури.
Фермерите към този момент са завели правосъден иск против Volkswagen, като упорстват за обезщетение от концерна на стойност 2,3 млн. евро. На собствен ред от немския производител са дали обещание да демонтират оръдията, а за отбрана на колите си да инсталират специфична мрежа.
По-рано това лято стана ясно, че Volkswagen е санкциониран с още 1 милиарда евро поради абсурда с манипулираните дизелови мотори, избухнал през есента на 2015 година Тази глоба е резултат от следствие на прокуратурата в Брауншвайг, като санкцията е 5 млн. евро, а останалите 995 млн. съставляват отплата за нелегално получена облага.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР