Един от най-големите винени конкурси в света - MUNDUS VINI,

...
Един от най-големите винени конкурси в света - MUNDUS VINI,
Коментари Харесай

Българска изба отличена за втори път с най-голямото световно признание

Един от най-големите винени състезания в света - MUNDUS VINI, даде за повторно извънредно самопризнание на българската маза „ Домейн Бойар “, като я разгласи за “Най-добър производител от България”.

Преди броени дни бяха оповестени резултатите от дегустациите на Mundus Vini, където българските мазета още веднъж завоюваха голям брой топ оценки, само че една от тях се откроява с самопризнание, което експертното международно жури дава на наш производител за втори следващ път - “Най-добър производител от България” за „ Домейн Бойар “.

MUNDUS VINI несъмнено е един от най-големите и влиятелни международни състезания, на който всяка година се правят оценка проби от най-хубавите производители в целия свят от всички типове и стилове виновност. Оценяват се и бири и спиртни питиета. Конкурсът се организира годишно в Нойщадт, Германия, като предшества най-голямото ревю на питиета в Европа – PROWEIN (в Дюселдорф).

Стойността на това самопризнание, което се дава от елита на международните винени специалисти на един от най-важните състезания за винения свят, е изключителна. Може да се каже, че състезанието и събитието събират международния винен хайлайф. Затова и тази премия е толкоз специфична - още повече, че тя е съпроводена и от 5 златни и 5 сребърни медала за виновността на маза "Домейн Бойар ".

Златни

2019 Platinum Cabernet Sauvignon
2021 Skywalker Sauvignon Blanc
2020 Korten Natura Mavrud & Rubin
2021 Paradiso Mediterraneo Rosé
2020 Domaine Boyar Mavrud & Cabernet Franc

Сребърни

2021 Nelson Cliffs Sauvignon Blanc
2020 Korten Wines Cabernet Sauvignon
2020 Quantum Pinot Noir & Merlot
2020 Korten Wines Syrah
2021 Korten Natura Rosé



Това самопризнание, несъмнено, не идва инцидентно. Вината на избата всяка година печелят топ оценки на този конкурс. Многократно завоюват освен златни и сребърни медали, само че и специфичните награди в категориите “Най-добро алено вино от България” и “Най-добро бяло вино от България”.

В състезанието всяка година вземат участие десетки български мазета, които също печелят оценки с виновността си, само че премията “Най-добър производител от България” беше връчена предходната година на "Домейн Бойар " за първи път. Тази година те печелят това самопризнание още веднъж, което потвърждава непрекъснатото високо качество на техните виновност.

„ Домейн Бойар “, също по този начин печелят награди и освен на този огромен международен конкурс. Едновременно с оценките от Mundus Vini, идват и резултатите от още два огромни състезанието Sakura Awards (в Япония), където избата има три оценки - Сребърен за Domaine Boyar Chardonnay 2021 и два златни за Domaine Boyar Traminer 2021 и Domaine Boyar Merlot 2021.

Следва златен орден за Boutique Rose 2021 от Concours Mondial de Bruxelles Rose Selection 2022.



Всички тези оценки изясняват за какво “Домейн Бойар” е освен най-устойчивата винена компания на българския пазар, само че и най-големия и резистентен експортьор на качествени български виновност и на интернационалните пазари. Ето по този начин те градят положителния имидж на българските виновност по света.

Признанието е несъмнено доказателство за професионализма на екипа на компанията, която предходната година навърши 30 години. Основана през 1991 по едно и също време в София и Лондон, тя до през днешния ден е най-големият експортьор на качествени виновност за Англия (където е неоспорим лидер), Белгия, Холандия, Съединени американски щати, Япония и други

"Домейн Бойар " потвърждават изрично своята лидерска позиция и в сегашните сложни времена, като остават постоянни и крепко стъпили на своят професионализъм. Те са безспорните иноватори на нашия пазар, като в годините първи прокарват най-модерните международни трендове във виното и внедряват най-съвременните технологии и съоръжение във винарството у нас.

Всяка година основават нови устойчиви марки виновност във всички ценови категории.

Ето по какъв начин избата потвърждава и своето корпоративно обръщение “Добри в правенето на вино”. Защото за тях е задача да бъдат в действителност положителни в това, което вършат, споделят от компанията.

Разбира се, зад тези триумфи стои един обединен екип от енолози и експерти във всички действия, свързани с правенето, продаването и маркетирането на качествени виновност.

Главният енолог на избата Капка Георгиева е първият български енолог, получил специфичната премия на най-авторитетната винена медия у нас DIVINO за “Особен принос във винарството” - премия, която се връчи за първи път през 2019.

Избата годишно печели влиятелни оценки и на другите огромни международни винени надпревари, като Vinalies Internationales в Париж, International Wine Challenge в Лондон, Concourse Mondial du Bruxelles (провежда се в разнообразни градове по света), Mondial de Rose в Кан и доста други

Ето за какво, „ Домейн Бойар “ е и „ Супербрандът на българското вино “, като от 10 години печели челното място в категорията „ Вино “ в класацията на Superbrands Bulgaria, което ги дефинира справедливо и като производителя, ползващ се с най-високо доверие измежду потребителите на вино у нас.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР