Един от най-големите въпроси в момента е цената на електоенергията

...
Един от най-големите въпроси в момента е цената на електоенергията
Коментари Харесай

Кирил Петков с добри новини за цените на тока и газа

Един от най-големите въпроси сега е цената на електоенергията и цената на газа и съм удовлетворен да оповестя, че новите ограничения ще бъдат напълно детайлно включени. Това съобщи пред медиите при започване на постоянното държавно съвещание министър-председателят.

,,Има няколко неща, които би трябвало да се кажат – сметките на битовите консуматори са под мораториума. Те не са били вдигани и няма да бъдат вдигнати, до момента в който мораториумът е в действие. По-високата цена, която някои от потребителите виждат, е на база новите цени от предишното лято, т.е. с други думи няма нови цени за битовите консуматори. В момента работим доста старателно, тъй че когато отпадне мораториумът, да няма изострен скок на цените. Искам да успокоя всички, че битовите цените за декември и януари са на база на цените от лятото'', посочи министър председателят.

По отношение на бизнеса желая да кажа, че той е обезщетен със 110 лв. за ноември, със 130 лв. за декември и сме поставили таван до 250 лв., според от пазарните цени, за януари. Помощта за декември ще влезе в сметките, които бизнесът ще види при започване на февруари. Тоест сметките, които получихте в този момент за декември, са високи до такова равнище, че част от тях ще бъдат обезщетени в идната ви сметка, тъй че очаквайте понижаване на сметките за електрическа енергия за януари, които ще получите през февруари. Да се успокоят всички, че цените за ток ще бъдат понижени, акцентира Петков.

,,За газа посъщия метод – имаме помощи, които и за декември, и за януари ще се отразят в сметките за февруари'', означи той.

Коронавирус рецесията

,,Омикрон има високо равнище на разпространяване, само че с доста ниски равнища на запълване на интензивните кревати. Много от областите в този момент трябваше да бъдат затворени на равнище обща заболяваемост. Добрата вест е, че ограниченията остават меки и са функционалност на този сериозен фактор – претовареност на интензивните легла'', уточни министър-председателят.

Накрая той разгласи, че във вторник в България на посещаване ще дойде делегация от Северна Македония.

Имаме опцията да създадем нещо доста значимо, би трябвало да забележим по какъв начин може в най-къси периоди да има трен София-Скопие.Ще създадем един действителен проект с действителни достижения, които би трябвало да реализираме за период от шест месеца, приключи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР