Един от най-големите таланти в школата на Левски направи впечатление

...
Един от най-големите таланти в школата на Левски направи впечатление
Коментари Харесай

Меси от Левски, който предпочита Реал Мадрид

Един от най-големите гении в школата на Левски направи усещане по време на зимната пауза. Делио Роси пусна в съвсем всички контроли Мартин Петков, който стана известен и като двойник на Лео Меси.

Клип, който Серджуи Буш показа в обществените медии, онагледиха образната аналогия сред Мартин и великия аржентинец.

Кой в действителност е Мартин Петков, един от младоците, на които в Левски разчитат за бъдещи триумфи.

Роден е през 2001 година в Чирпан. Започва да тренира в родния град, а по-късно минава в Ботев Пловдив.

Именно там хваща окото на Левски. На финала за Купата на БФС преди три години, Марти бележи гол в мрежата на „ сините “, а „ канарчетата “ бият с 2:0.

Даниел Боримиров съумява да убеди родителите и Петков става част от академията на стадион „ Георги Аспарухов “. Дължи доста за своето израстване на Стефан Стоянов, който е един от известните треньори в школата на Ботев Пловдив. Започва като крило, само че към този момент играе в средата като нападателен халф.

Първи в мъжкия тим го вика самият Люпко Петрович. Опитният сърбин тренира Мартин Петков и още няколко юноши, само че на младите още им е рано.

Първият му треньор на „ Герена “ е Димитър Телкийски, след това работи с Георги Тодоров и Данчо Петков.

На „ Герена “ го назовават Гривата, поради присъщата прическа. Въпреки приликата с Меси, полузащитникът на Левски избира кръвния зложелател на Барселона. Освен, че е почитател на Реал Мадрид, Мартин Петков симпатизира и на Арсенал. Негови близки споделят, че любим му е Месут Йозил. Също като немския национал, геният на Левски избира да играе с левия крайник.

Мартин Петков към този момент подписа и първия си професионален контракт със "сините ".

Петков е младежки национал, а огромната му цел на този стадий е да влезе трайно в първия отбор на „ сините “. На подготовката в Малта получава най-солидна поддръжка от Антонио Вутов и останалите българи в тима. Приликата с Лео Меси обаче е видяна от различен – Нелуц Рошу.

След завръщането на „ сините “ в София, Делио Роси натърти, че е доста удовлетворен от младите момчета, които имат сериозен капацитет. Очакванията са Мартин Петков да бъде един от тези, които могат да създадат мечтания пробив – от школата в мъжкия отбор на Левски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР