Един от най-големите производители на тютюн в света British American

...
Един от най-големите производители на тютюн в света British American
Коментари Харесай

British American Tobacco изчисли огромните загуби от напускането на Русия

Един от най-големите производители на тютюн в света British American Tobacco (BAT) оцени загубите от напускането на Русия през март тази година на 957 милиона паунда или 1,2 милиарда $. Това се базира на отчета на компанията, оповестява РИА Новости.



Пресслужбата уточни, че загубите, свързани с обезценяването на активи и пасиви, класифицирани като " идни продажби ", възлизат на 958 милиона паунда, само че по-голямата част от тях са свързани с съветския пазар.

Компанията отхвърли да продължи активността си в Русия още през март, което се дължи на въвеждането на съветски войски на територията на Украйна.

В момента тече прехвърлянето на активността му, след което BAT ще престане да участва на съветския пазар. Докладът също по този начин показва, че чистата облага на производителя е спаднала 1,7 пъти спрямо предходната година , до 1,938 милиарда паунда (2,3 милиарда долара), макар че приходите са се нараснали с 5,7 %, до 12,869 милиарда паунда (15,5 милиарда долара).



BAT е втората по величина тютюнева компания в света след Philip Morris International ( също има намерение да се откаже от съветския пазар до края на годината ). Портфолиото ѝ включва марки като Lucky Strike, Pall Mall, Kent, Dunhill.

Източник: РИА Новости
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР