Един от най-големите производители на текстил в България и крупен

...
Един от най-големите производители на текстил в България и крупен
Коментари Харесай

Топ производител на текстил напуска България, над 500 в Русе остават без работа

Един от най-големите производители на текстил в България и огромен шеф в Русенска област – „ Делта Текстил “, приключва по-голямата част от дейностите си у нас, оповестява локалният в. „ Утро “. Причината – за израелския притежател Delta Galil Industries към този момент не е преференциално да шие чорапи у нас.

Около 500 души сега работят в най-модерната фабрика в групата му, която е ситуирана в Русе, само че в този момент се планува машините да отидат в Турция. След края на май ще бъдат заети единствено към 40 индивида в дистрибуторския център в Свободната зона на дунавската ни столица.

Цифром и словом: „ Делта Текстил “ откриха русенския си цех през 2003 година, като първичната инвестиция беше в размер на 3 млн. $, а единствено през последните 3 години в него бяха вложени $8 млн. В пиковия миг през 2017 година заетите бяха над 700, а годишните доходи бяха в размер на десетки милиони.

Производството беше най-вече за Европа и Съединени американски щати – за марки като Nike, Converse и ред други. Футболистите на „ Манчестър Юнайтед “ също ритаха с чорапи, създадени в Русе, отбелязва „ Утро “.

Защо си потеглят: Според мениджмънта финансовите резултати и сега са положителни, само че се следи внезапен спад на поръчките за Европа. На този декор идва и фактът, че в Турция Delta Galil Industries също имат цех, който е по-близо до суровините и там няма проблеми със скъпа сила, липса на работна ръка и усложнен експорт към Русия.

Затова и израелската група е решила да резервира тази си индустриална мощ за сметка на българската, написа русенският вестник.

В прав текст: „ Допреди година и половина работихме на цялостен потенциал. След Коронавирус икономическата рецесия се усети доста мощно в целия пазар. Нашият главен клиент имаше насъбрани ресурси и търсенето понижа с 40-50%. Ръководството направи оценка на пазара и реши фабриката в България да бъде затворена, а да бъде непокътната тази в Турция. (…) Резултатите са положителни, само че въпреки всичко икономическото състояние изисква да се вземе мъчно решение. Над 500 индивида ще останат без работа. Решението е мъчно, тъй като е и прочувствено – компанията е в страната от 20 години “, съобщи пред „ Капитал “ генералният управител на българското сдружение Игал Херетц.

По думите му всички освободени чиновници ще получат „ освен това, което им се поставя по закон, само че и отгоре„.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР