Един от най-големите производители на ски оборудване в света –

...
Един от най-големите производители на ски оборудване в света –
Коментари Харесай

Един от най-големите производители на ски строи нов завод в България

Един от най-големите производители на ски съоръжение в света – австрийската Amer Sports – ще строи нов цех в България. Управителят на " Амер Спортс България " ЕООД Ивайло Петров разгласи новината по време на представянето на резултатите от годишната анкета на Австрийското комерсиално посланичество (Advantage Austria) измежду австрийските компании в България за капиталовия климат в страната.

По неговите думи новото произвеждане ще бъде в Асеновград и ще бъде намерено още тази година.

Ние произвеждаме към 30% от международното ползване на ски тук, в България. На база капацитета и развиването на нашите марки, влагаме в още един цех, който ще открием тази година в Асеновград “, сподели Петров, представен от Българска телеграфна агенция.

Amer Sports е интернационална компания за спортни артикули, известна със своите марки като Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Suunto и Precor. В момента компанията има една фабрика в Чепеларе, като точно тя съумява да я подреди измежду най-големите в света.

Сериозен проблем пред развиването на фирмите у нас е неналичието на квалифицирана работна ръка, стана ясно още на срещата. Дружеството към този момент търси хора за новия индустриален център, като всички ще преминат образование преди този момент. 

Новината за нов цех в страната ни идва малко откакто Бългapия още веднъж се подреди измежду най-големите експортьори на ски и сноуборд съоръжение в Европейския съюз. По данни на Евростат за 2021 година страната заема трето място cpeд нaй-гoлeмитe изнocитeли в общността. Пред нас е единствено водачът Австрия и Франция.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениКомпании 40 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Компании 40 Пощенска банка с интернационално отличие „ Топ шеф “ Бюджет и финанси 148 България бърза да е измежду първите с изтеглен нов външен дълг Енергетика 368 Новата енергийна тактика – (не)забравени планове, изтупани от прахта Иновации 4532 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Любопитно 3422 Хидра – гръцкият остров, неразрешен за коли Градоустройство 2705 „ Метрополитен “ възроди концепцията за метростанция между „ Люлин “ и „ Обеля “ Компании 2165 Неразумно работно време носи на Tesla нови главоболия в Германия Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР