Един от най-големите производители на компоненти за мобилни устройства в

...
Един от най-големите производители на компоненти за мобилни устройства в
Коментари Харесай

Qualcomm отказа най-голямата сделка в историята

Един от най-големите производители на съставни елементи за мобилни устройства в света, Qualcomm отхвърли предлагането на производителя на чиповете Broadcom да купи компанията, се споделя в известие от компанията.

Последната оферта на Broadcom бе отправена на 5 февруари. Тогава Broadcom предложи да купи всички акции на Qualcomm на цена от Щатски долар 60 за брой и по Щатски долар 22 в акции на Broadcom.

По този метод цената на договорката за придобиването се оцени на 121 милиарда $, което я прави най-голямата в историята на софтуерния бранш.

Qualcomm отхвърля да се слее с Broadcom за повторно. Преди това през ноември тя отхвърли предложение на стойност 103 милиарда $.

Съветът на шефовете на Qualcomm счита, че и последната оферта на Broadcom доста подценява компанията. Въпреки това от компанията оферират да организира среща с представители на Broadcom, с цел да се обсъдят минусите на предлагането.

Qualcomm е един от най-големите производители на чипове и съставни елементи за мобилни устройства, чиито процесорни решения се употребяват в смарт телефони и таблети Nokia, LG, Samsung, HTC, Sony и други. Комапнията и със седалище в Сан Диего, Калифорния (САЩ).

Broadcom е един от международните водачи в производството на интегрални схеми за информационни устройства. Пазарната капитализация на компанията е към 100 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР