Един от най-големите производители на DRAM и NAND памети, компанията

...
Един от най-големите производители на DRAM и NAND памети, компанията
Коментари Харесай

SK Hynix започва масовото производство на GDDR6 памети

Един от най-големите производители на DRAM и NAND памети, компанията SK Hynix има намерение в границите на идващите три месеца да стартира всеобщото произвеждане на GDDR6 памет. Информацията е на Gamers Nexus.
Новите GDDR6 чипове памет на SK Hynix ще се употребяват в самостоятелните коли и в графичните карти GeForce от последващо потомство. Пазарните анализатори смятат, че щом за първия производител на видеокарти е определена Nvidia, то новите графични карти можем да чакаме най-рано през юни или юли тази година. От друга страна, Samsung и Micron също обявиха, че са подготвени за всеобщото произвеждане на GDDR6 памети и е изцяло допустимо във видеокартите от последващо потомство да се употребява точно тяхната памет.



GDDR6 чиповете на SK Hynix имат BGA корпуси със 180 контактни площадки и работят със скорост до 16 Gb/s при напрежение 1,35 V. Ще се създават памети с потенциал 16 Gb (2 GB) и 8 Gb (1 GB).

В началото, производството на новите GDDR6 графични памети ще бъде с към 20% по-скъпо от сегашните GDDR5 памети. След това, тези разноски най-вероятно ще бъдат поети от производителите на видеокарти и от самите консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР